-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

9:30
17 september 2020
Jos van Dongen

ZEMBLA: VERVUILDE MEDICIJNEN

DocumentaireVandaag in Zembla: Vervuilde medicijnen
'Paracetamol vervuild met een kankerverwekkende stof', dat is het nieuws dat Zembla en NRC deze zomer publiceert. De journalisten lieten paracetamol van de grootste grondstofproducent ter wereld, het Chinese Anqiu Lu'an Pharmaceutical, testen. Uit de analyse blijkt dat er een kankerverwekkende stof in zit. Waar ter wereld deze vervuilde paracetamol is beland, is niet bekend. Waarom merken de fabrikanten zelf deze vervuilingen niet op? Waarom hebben de toezichthoudende instanties van de overheid dit niet ontdekt? Hoe werkt hun controlesysteem? Want onlangs zijn in bijvoorbeeld bloeddrukverlagers en maagzuurremmer ook kankerverwekkende stoffen aangetroffen. Zembla onderzoekt: Hoe kan het dat patiënten vervuilde pillen slikken?

20:25
10 september 2020
Jos van Dongen

ZEMBLA: VERVUILDE MEDICIJNEN

Documentaire

In deze aflevering onderzoekt Zembla hoe het kan dat patiënten vervuilde pillen slikken.

Kankerverwekkend
'Paracetamol vervuild met een kankerverwekkende stof', dat is het nieuws dat Zembla en NRC deze zomer publiceren. De journalisten lieten paracetamol van de grootste grondstofproducent ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, testen. Uit de analyse blijkt dat er een kankerverwekkende stof in zit. Waar ter wereld deze vervuilde paracetamol is beland, is niet bekend.

Controlesysteem
Waarom merken fabrikanten zelf deze vervuilingen niet op? Waarom hebben de toezichthoudende instanties van de overheid dit niet ontdekt? Hoe werkt hun controlesysteem? Want onlangs zijn in bijvoorbeeld bloeddrukverlagers en maagzuurremmers ook kankerverwekkende stoffen aangetroffen.

Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken via gids.tv/programma/zembla.