×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

10:10
29 augustus

ZEMBLA

Documentaire

Seizoen 26 - Aflevering 12 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

De hitteslachtoffers van Defensie.

De afgelopen vijf jaar hebben meer dan vijftig jonge Nederlandse militairen hitteletsel opgelopen. Zembla onderzoekt hoe het kan dat zoveel militairen in Nederland hitteletsel oplopen.

10:09
5 september

ZEMBLA

Documentaire

Seizoen 26 - Aflevering 7 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Dromen van een begraafplaats.

'Onze menswaardigheid staat op het spel. We mogen niet wegkijken', zegt antropoloog en forensisch expert Amade M'charek, terwijl ze op het strand van de Tunesische kustplaats Zarzis foto's maakt van een scheepswrak en kledingstukken van omgekomen vluchtelingen. Honderden verdronken vluchtelingen zijn daar de afgelopen jaren aangespoeld. M'charek woont sinds haar elfde in Amsterdam maar is in deze streek geboren en getogen. Zij helpt en steunt de vissers van Zarzis die zich bekommeren om de zielloze lichamen die ze vinden in de zee en op het strand. Omdat de autoriteiten de dode vluchtelingen niet willen begraven, hebben de vissers een eigen provisorische begraafplaats aangelegd, waar de lichamen een liefdevol maar anoniem graf krijgen. 'Zembla' onderzoekt in Tunesië de gevolgen van Fort Europa en volgt M'charek en de vissers in hun strijd om de anonieme vluchtelingen een naam te geven.

UITZENDING GEMIST

10:15
15 augustus 2019

ZEMBLA

Documentaire

Seizoen 27 - Aflevering 10 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Ziek van geiten.

Wie binnen een straal van twee kilometer woont van een geitenboerderij heeft een verhoogde kans op longontstekingen. 'Zembla' onderzoekt wie burgers beschermt tegen de gevaren van de geitenhouderij.

10:10
8 augustus 2019

ZEMBLA

Documentaire

Seizoen 27 - Aflevering 9 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Bollengif in babyluiers.

Omwonenden van bollenvelden worden meer en langer blootgesteld aan bollengif dan tot nu toe gedacht. Dit blijkt uit een langverwacht onderzoek dat 'Zembla' afgelopen maart in handen krijgt. In de tuinen en ook binnenshuis worden hogere concentraties aangetroffen. Het zit zelfs in de urine van baby's. Juist jonge kinderen en kinderen die nog in de baarmoeder zitten, zijn extra kwetsbaar voor bestrijdingsmiddelen. Het kan tot hersenschade leiden. Al jaren strijden omwonenden voor een betere bescherming tegen het gif dat pal naast hun huis wordt gespoten.

Kortingscodespot