-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

10:00
23 januari

ZEMBLA

Magazine

Seizoen 28 - Aflevering 5 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Het gouden kalf.

Voor de export in kalfsvlees importeert Nederland zo'n 800.000 kalveren per jaar vanuit het buitenland. Deskundigen maken zich zorgen over de effecten van deze diertransporten.

10:00
30 januari

ZEMBLA

Magazine

Seizoen 28 - Aflevering 7 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Officieren van justitie in de fout.

Als het Openbaar Ministerie fouten maakt, kan dat grote gevolgen hebben, want mensen kunnen onschuldig vast komen te zitten. Kan het Openbaar Ministerie ongestraft de regels overtreden?

UITZENDING GEMIST

10:05
9 januari 2020

ZEMBLA

Magazine

Seizoen 28 - Aflevering 4 - Reportagemagazine met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

De ramp op het wad (1/2).

Op nieuwjaarsdag voltrekt zich een ramp boven de waddeneilanden als vrachtschip MSC Zoe tijdens een storm 342 containers verliest. De ravage blijkt enorm en de populaire vakantiestranden raken bezaaid met televisies en autostoelen. Ook belanden er twee containers met gevaarlijke stoffen in het kwetsbare natuurgebied. Een van deze containers bevat schadelijke lithiumbatterijen en is tot op de dag van vandaag niet gevonden. Rederij MSC zegt meteen alle schade te vergoeden, maar komt die belofte vooralsnog niet na. 'Zembla' onderzoekt in een tweeluik de ramp op het wad. Wat is er die avond met het schip gebeurd? Wordt de zeebodem ooit weer schoon? En waarom varen deze enorme containerschepen vlak langs UNESCO-werelderfgoed?

11:35
20 december 2019

ZEMBLA

Magazine

Herhaling. De kunst van de koning
Keer op keer raken de Oranjes in opspraak bij de verkoop van kunst. Het fameuze schilderij ‘Boschbrand’ van de Javaanse schilder Raden Saleh, de unieke Atlas Munnicks van Cleef met 1600 bijzondere prenten, en een bijzondere houtskooltekening van Rubens. Mocht de koninklijke familie deze bijzondere kunstwerken wel verkopen en het geld in eigen zak steken?

En dan de meubels in de koninklijke paleizen. Die zijn aangekocht door de Staat, maar de koning krijgt nog steeds een vergoeding voor het onderhoud ervan. Volgens premier Rutte is het “heel ingewikkeld, maar klopt het allemaal wel.” Maar is dat wel zo? Weten we precies wat van het Rijk is, dus van ons allemaal, en wat de privé-eigendommen van de Oranjes zijn? Of hebben de Oranjes kunstobjecten en meubilair verkocht die eigenlijk van het Rijk waren? Voor het eerst spreken voormalige ambtenaren, gerenommeerde experts en leden van ambtelijke commissies over de omgang van de Oranjes met cultureel erfgoed en de jarenlange frustratie hierover bij betrokkenen.

In ‘De kunst van de koning’ onderzoekt ZEMBLA op basis van vertrouwelijke rapporten en correspondentie tussen de hofhouding en het Rijk de afhandeling van de nalatenschap van Juliana en Bernhard. Er blijken meer dubieuze deals te zijn.