-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

22:55
6 december
Christien Meindertsma

VOOR DE VORM

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 5 van 8 - Gloeilamp - NTR

Christien onderzoekt onze liefde voor de gloeilamp. Hij is er al jaren niet meer en toch zien we hem meer dan ooit. Waar je ook kijkt, zie je het iconische bolletje met het gloeiende draadje en een fitting. Waarom houden we zo van die vorm en van dat warme licht? En hoe heeft de vorm de lamp overleefd? Het is meer dan een gebruiksvoorwerp alleen, het is ook ons symbool voor licht, in toiletten en op onze iPhones. En het symbool voor een briljant idee in stripverhalen. Waarom is die vorm zo iconisch en symbolisch geworden?

23:00
13 december
Christien Meindertsma

VOOR DE VORM

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 6 van 8 - Bed - NTR

Christien verdiept zich in de herkomst en toekomst van ons bed. Het bed is misschien wel het meest emotionele meubelstuk in huis. Je wordt er geboren, hebt er lief, schuilt er als je ziek bent of verdriet hebt, je sterft er. En je slaapt er natuurlijk, maar liefst een derde van je leven. Des te belangrijker dus dat je een goed exemplaar hebt staan. Hoe heeft de vorm van ons bed zich door de eeuwen heen ontwikkeld? Wie sliep er op de grond en wie mocht er in de bedstede? Wat is het ideale bed? Is dat voor iedereen hetzelfde?

UITZENDING GEMIST

23:00
22 november 2020
Christien Meindertsma

VOOR DE VORM

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 3 van 8 - Stoel - NTR

Christien duikt in de wereld van de stoel. Wanneer zijn we eigenlijk op een stoel gaan zitten? En wat is de ideale stoel? Moet een stoel lekker zitten? Vier poten, een rugleuning en een zitvlak. Makkelijker wordt het niet qua ontwerpen, zou je denken. Is dat ook zo? En waarom wordt het ontwerpen van een stoel door de ene ontwerper gezien als de heilige graal, terwijl de ander vindt dat er al meer dan genoeg stoelen zijn en je dus juist geen stoelen meer moet willen ontwerpen?

23:00
15 november 2020
Christien Meindertsma

VOOR DE VORM

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 2 van 8 - Auto - NTR

Christien stapt in de wereld achter de vorm van de auto. Waardoor wordt die vorm bepaald? En hoe is de vorm van de auto in de loop van de tijd veranderd? Christien verdiept zich in de psychologie van de snelweg; rijd je anders in een boze grote dure auto dan in een lief klein wagentje? En hoe reageren mensen op jou? Is een auto alleen een praktisch gebruiksvoorwerp of raken we ook gehecht aan onze auto? Hoe voelt een Canta-rijder zich in zijn bolide en hoe ziet de auto van de toekomst eruit?