L8baEyXUOZc

Film: Constantine

×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

11:05
25 augustus
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Aflevering 5 - Reportagemagazine.

Wende Snijders.

Voor zangeres en performer Wende Snijders is het een bijzonder jaar. Ze won de Annie M.G. Schmidtprijs, staat drie avonden in een uitverkocht Carré met haar bejubelde voorstelling 'Mens' en onlangs participeerde ze met Het Nationale Ballet in een grensverleggende dansvoorstelling. De vrouw die 'overal bang voor was' lijkt de twijfel voorbij. Een portret van de bijna 40-jarige, creatieve duizendpoot. Waar staat ze op dit moment van haar carrière? En is er voor Wende méér in het leven dan muziek maken en optreden? Cornald Maas volgt Wende Snijders over een langere periode. Hij is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem portret.

10:25
1 september
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Aflevering 6 - Reportagemagazine.

Paul van Vliet.

Paul van Vliet stond op 27 mei voor de allerlaatste keer op de planken als cabaretier. Cornald Maas gaat met Van Vliet terug naar de plekken die de 82-jarige maestro hebben gevormd. De Leidse Studenten Vereniging Minerva zet bij uitzondering de deuren van hun sociëteit open, zodat Cornald en Van Vliet een bezoek kunnen brengen aan de plek waar Paul eind jaren vijftig optrad met het Leidsch Studenten Cabaret. In het Kurhaus aan de boulevard in Scheveningen halen ze herinneringen op aan Bram van de Commune en Majoor Kees, typetjes waarmee hij doorbrak bij een groot publiek. Van Vliet blikt met trots én milde ironie terug op zijn loopbaan. Maar is hij nu echt klaar met het artiestenbestaan? Cornald Maas volgt Paul van Vliet over een langere periode. Hij is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem portret.

UITZENDING GEMIST

11:05
11 augustus 2018
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Aflevering 3 - Reportagemagazine.

Romana Vrede.

Romana Vrede is momenteel te zien in het toneelstuk de Oresteia van Het Nationale Theater. Haar verhaal is het verhaal van een 'powervrouw' van Surinaamse afkomst, die de strijd met zichzelf en met haar omgeving nooit uit de weg ging. Als jongvolwassene sloot ze zich aan bij de Jehova's Getuigen en werkte ze in een Rotterdamse nachtclub als paaldanseres. Haar missie was uiteindelijk een andere: een goede actrice worden. Afgelopen jaar won Romana Vrede de Theo d'Or, de hoogste toneelprijs, voor haar rol in de voorstelling RACE. Inmiddels is ze tafeldame bij DWDD en werd ze onlangs samen met andere Nederlanders uitgenodigd op Paleis Noordeinde voor een lunch met Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Cornald Maas volgt Romana Vrede over een langere periode. Hij is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem project.

11:05
4 augustus 2018
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Aflevering 2 - Reportagemagazine.

Arjan Ederveen.

Theatermaker Arjan Ederveen zegt in 'de puberteit van de ouderdom' te zijn aanbeland. Cornald Maas zoekt hem thuis op in hartje Amsterdam, waar hij aan teksten werkt. Én in z'n huis in Friesland, waar hij rust en balans vindt. Hoe gaat Ederveen om met ouder worden nu hij de zestig is gepasseerd? Cornald Maas schetst een indringend portret van de man die in de jaren tachtig en negentig tv-historie schreef met programma's als Theo en Thea, Kreatief met kurk en 30 minuten. Ook op film- en theatergebied is zijn oeuvre omvangrijk. Vanaf begin mei staat Ederveen op de planken met het komische duo Plien & Bianca in de voorstelling Selma Ann Louis.

Kortingscodespot