-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

9:45
21 december 2019
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Aflevering 7 - Reportagemagazine dat een unieke blik biedt achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld.

Herman Finkers.

Cabaretier Herman Finkers kreeg dit jaar de Blijvend Applaus Prijs, als eerbetoon voor zijn hele oeuvre. Finkers' laatste soloprogramma dateert alweer van twaalf jaar geleden. Vanwege ziekte bleef het nadien bij incidentele optredens en projecten. Finkers speelt nu de hoofdrol in de Twentse speelfilm 'De Beentjes van Sint Hildegard', die begin 2020 uitkomt.

16:10
18 december 2019
Cornald Maas

VOLLE ZALEN

Cultuurmagazine

Herhaling. In de laatste aflevering van Volle Zalen volgt Cornald Maas cabaretier Herman Finkers.

Ziekte
Finkers kreeg dit jaar de Blijvend Applaus Prijs, als eerbetoon voor zijn hele oeuvre. Het is alweer twaalf jaar geleden dat hij een soloprogramma had. Vanwege de ziekte lymfatische leukemie bleef het daarna bij incidentele optredens en projecten.

Film
Het was voor veel mensen een grote verrassing dat Herman Finkers in 2015 de oudejaarsconference deed. Hij speelt nu de hoofdrol in de Twentse speelfilm 'De Beentjes van Sint Hildegard', die begin 2020 uitkomt.

Alleen zijn
Cornald Maas ontmoet de cabaretier in een klein 'schrijvershuisje' aan het riviertje De Dinkel, waar hij soms dagen en nachten blijft. Finkers blijkt een grote behoefte te hebben aan alleen zijn. Deze aflevering is een portret van een geliefde grappenmaker die in het licht van z'n ziekte leukemie elke nieuwe dag als een geschenk ervaart.