-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

19:05
31 januari 2020

VIENNA: EMPIRE, DYNASTY AND DREAM

Na de ondergang van Napoleon in 1814 komen de machtigste mannen van Europa samen op het Congres van Wenen. Daar werden de krijtlijnen uitgetekend voor de heropbouw van het vernielde Europa.

De grote winnaar van dit congres was de diplomaat Klemens von Metternich, die tot aan zijn val in 1848 Europa domineerde en Wenen onderdrukte. Voor de Habsburgers betekende dit het begin van de ondergang, maar voor de stad zelf was het een verademing: de vele immigranten zorgden voor de smeltkroes van cultuur en kunst die aan de basis lag van het moderne Wenen.

19:05
24 januari 2020

VIENNA: EMPIRE, DYNASTY AND DREAM

Na de overwinning op de Ottomanen brak er oorlog uit tussen Oostenrijk en Frankrijk over het Spaans-Habsburgse rijk. Aan deze Spaanse Successieoorlog kwam een einde met de beroemde Slag van Blenheim, waarbij Frankrijk het onderspit delfde en Wenen triomfeerde.

Onder de Habsburgers werd de stad getransformeerd tot een culturele trekpleister, met namen als Mozart, Haydn en Beethoven. De Franse Revolutie, de doortocht van Napoleon en de bezetting van Wenen waren een vernedering, maar de Habsburgers waren overlevers en verdedigden hun rijk met hand en tand.