-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

15:10
2 december 2019
Waldemar Torenstra

VERBORGEN VERLEDEN VAN NEDERLAND

Documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Documentairereeks over de verhalen en de werelden achter iconische plekken in Nederland.

Martinitoren.

De Martinitoren is nog altijd het hoogste gebouw van de stad Groningen en de Groningers zijn er trots op. Eigenlijk is het een wonder dat de toren er nog staat. Waldemar hoort hoe de Martinitoren tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna werd opgeblazen, vele keren zwaar werd beschadigd door blikseminslag en brand, en al in de zeventiende eeuw onder vuur lag van Bommen Berend. De Martinitoren heeft het allemaal doorstaan en draagt er de littekens nog van. Al eeuwen zet de beiaardier de toon voor de sfeer in de stad; ook die traditie wordt met enthousiasme voortgezet.

16:10
30 november 2019
Waldemar Torenstra

VERBORGEN VERLEDEN VAN NEDERLAND

Documentaire

Herhaling. De laatste aflevering van Verborgen verleden van Nederland gaat over de verhalen achter de Martinitoren.

Trots
De Martinitoren is nog altijd het hoogste gebouw van de stad Groningen en de Groningers zijn er trots op. Eigenlijk is het een wonder dat de toren er nog staat.

Opgeblazen
Presentator Waldemar Torenstra hoort hoe de Martinitoren tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna werd opgeblazen, vele keren zwaar werd beschadigd door blikseminslag en brand, en al in de zeventiende eeuw onder vuur lag van Bommen Berend.

Traditie
De Martinitoren heeft het allemaal doorstaan en draagt er de littekens nog van. Al eeuwen zet de beiaardier de toon voor de sfeer in de stad; ook die traditie wordt met enthousiasme voortgezet.