×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

23:10
26 februari

UITGEZET

Actuele documentaire

Aflevering 3 - Documentairereeks (2013).

Opgejaagde kinderen.

Aflevering drie bekijkt in hoeverre de politiek, in de wens om uitgeprocedeerde asielzoekers daadwerkelijk uit te zetten, het belang van het asielkind uit het oog is verloren.

23:15
5 maart

UITGEZET

Actuele documentaire

Aflevering 4 - Documentairereeks (2013).

Rechteloze Kinderen.

In de laatste aflevering onderzoeken we of het huidige Nederlandse asielbeleid de internationale kinderrechten respecteert en in hoeverre dat wenselijk of mogelijk zou zijn. De Koninklijke Marechaussee toont hoe ze te werk gaat bij het uitzetten van kinderen. Journalist Sinan Can reist naar Armenië, waar Marianna (11) na zes jaar in Nederland met haar moeder en broertje een nieuw bestaan moet opbouwen. Haar vader is tijdens de uitzetting van het gezin gescheiden en naar een ander land gestuurd. Ze hebben geen afscheid van hem kunnen nemen. Het blijkt dat alle bezochte kinderen vergelijkbare problemen hebben en dezelfde vragen stellen over de manier waarop ze Nederland zijn uitgezet.

UITZENDING GEMIST

23:20
19 februari 2019

UITGEZET

Actuele documentaire

Aflevering 2 - Documentairereeks (2013).

Bange kinderen.

Journalist Sinan Can zoekt de in Zwolle geboren Arbesa (11) op die met haar familie een jaar geleden is uitgezet naar Kosovo, en daar blijkt dat uitgezette kinderen geestelijk lang niet zo flexibel zijn als jarenlang is gedacht.

23:15
12 februari 2019

UITGEZET

Actuele documentaire

Aflevering 1 - Documentairereeks (2013).

Oorlogskinderen.

Wat blijft er over van toekomstdromen als kinderen moeten terugkeren naar landen met gewapende conflicten? Journalist Sinan Can bezoekt Ahmed (14) die met zijn familie vanuit Dronten werd uitgezet naar de Iraakse stad Kirkuk. De olierijke stad is de nieuwe frontlinie in een nieuwe gevechtsronde in Irak en het geweld komt angstvallig dichtbij. Ook reist Can naar Kabul in Afghanistan. Daar leven Ali (12) en zijn familie dagelijks in angst omdat ze sinds hun uitzetting door de Taliban bedreigd worden. Datzelfde lot is Maryam (20) beschoren. Nu het geweld in Afghanistan oplaait worden zij en haar familie als westerse collaborateurs gezien.

Kortingscodespot