-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

23:30
25 oktober
Björn Soenens

THE VIETNAM WAR

Educatief

Seizoen 1 - Aflevering 8 van 10 - A Sea of Fire (April 1969-May 1970)

In Vietnam is het moreel van de Amerikanen onder nul gezakt en Nixon begint met het terugtrekken van de troepen. Wanneer aan het licht komt dat Amerikaanse soldaten een vreselijk bloedbad hebben aangericht, keert de publieke opinie zich tegen de oorlog. Een inval in Cambodja leidt tot nieuwe anti-oorlogsprotesten, helaas met tragische gevolgen.

23:05
1 november
Björn Soenens

THE VIETNAM WAR

Educatief

Seizoen 1 - Aflevering 9 van 10 - Fratricide (May 1970-March 1973)

De Zuid-Vietnamese troepen, die er alleen voor staan in Laos, lijden een zware nederlaag. Een overweldigende Amerikaanse luchtmacht is cruciaal in het tegenhouden van een zwaar Noord-Vietnamees offensief. Na zijn verpletterende verkiezingsoverwinning kondigt president Nixon aan dat Hanoi een vredesakkoord wil sluiten. De Amerikaanse krijgsgevangenen worden vrijgelaten en keren terug naar een land dat diep verdeeld is.

UITZENDING GEMIST

23:39
18 oktober 2020
Björn Soenens

THE VIETNAM WAR

Educatief

Seizoen 1 - Aflevering 7 van 10 - Chasing Ghosts (June 1968-May 1969)

De publieke steun voor de oorlog neemt af en de Amerikaanse dienstplichtigen staan voor een hartverscheurende morele keuze. Nadat de politie betogingen heeft neergeslagen in Chicago, wint Richard Nixon de presidentsverkiezingen. Hij belooft rust en orde in Amerika en vrede in het buitenland. In Vietnam gaat de oorlog gewoon voort, met aan beide fronten zowel ontstellende wreedheid als heldhaftige moed.

22:51
11 oktober 2020
Björn Soenens

THE VIETNAM WAR

Educatief

Seizoen 1 - Aflevering 6 van 10 - Things fall apart (January 1968-June 1968)

Vlak voor het Vietnamese nieuwjaarsfeest lanceren Noord-Vietnamese en Vietcong-troepen verrassingsaanvallen op verschillende steden en legerbasissen in het zuiden. De dodentol is enorm en de Amerikanen beseffen dat de oorlog nog lang niet afgelopen is. De president besluit niet deel te nemen aan de volgende verkiezingen en het land gaat gebukt onder moord en onrust.