×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

18:55
27 juli 2018
Joann Fletcher

THE STORY OF EGYPT

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Britse documentairereeks (2016) met archeologe Joann Fletcher.

Invasion.

Egypte raakte verzwakt door een interne strijd, die uiteindelijk zou leiden tot compleet verval. Joann reist door naar Soedan, waar ze restanten van de geschiedenis van de vergeten Nubische koningen ontdekt. Zij regeerden een eeuw lang over Egypte vanuit hun zuidelijker gelegen land, waar zelfs meer piramides werden gebouwd dan in Egypte zelf. Joann keert terug naar Egypte waar ze alles te weten komt over het mummificeren van mensen en dieren. In de tempel van Luxor kruist ze het pad van Alexander de Grote. Door het verval van zijn stad, Alexandrië, zou Egypte uiteindelijk ten prooi vallen aan de Romeinen.

18:55
20 juli 2018
Joann Fletcher

THE STORY OF EGYPT

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Britse documentairereeks (2016) met archeologe Joann Fletcher.

Zenith.

Joann Fletcher bezoekt de Vallei der Koningen, symbool van het almachtige Egypte, dat zijn hoogtepunt kende onder farao Amenhotep III, die weliswaar op zijn hoede moest zijn voor de rebellerende priesters uit Karnak. Het was uiteindelijk de jonge dood van farao Toetanchamon die een nieuwe wind door het land deed waaien. Maar het lot van het land werd bepaald door de priesters uit Thebe. Joann gaat op zoek naar hun geschiedenis. Egypte was verzwakt en in gevaar en een vogel voor de kat voor indringers uit het buitenland.

Kortingscodespot