-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

22:40
21 januari
Daniel Gordon

THE LIFE AND TRIALS OF OSCAR PISTORIUS

Documentaire

Aflevering 3 van 4 - VPRO

In Zuid-Afrika doet de rechter uitspraak in een proces en niet de jury. In de rechtszaak van Pistorius wordt de zwarte vrouw en gerespecteerd wetenschapper Thokozile Masipa, die als kind van de apartheid in de township Soweto opgroeide, aan de rechtszaak toegewezen. Er zijn leemtes in de verklaringen van de getuigen van de aanklager en onthullingen over het leven van Pistorius na zijn overwinningen op de Beijng Paralympics van 2008. En er worden vragen gesteld over Pistorius' volwassenheid, humeur en de turbulente relatie met Reeva Steenkamp.

22:35
28 januari
Daniel Gordon

THE LIFE AND TRIALS OF OSCAR PISTORIUS

Documentaire

Aflevering 4 van 4 - VPRO

Wanneer Oscar Pistorius in de rechtszaak het woord krijgt om uit te leggen wat er is gebeurd in de nacht van 13 februari 2013, is het moeilijk voor te stellen dat hij ooit zo succesvol was. Zijn liefde voor wapens en zijn toenemende paranoia brengen zijn leven in een neergaande spiraal, culminerend in de tragische dood van zijn vriendin. Zijn getuigenis gaat hem slecht af en hoewel er niet wordt getwijfeld aan de tijdlijn die de verdediging voor zijn verhaal heeft opgesteld, veroordeelt de rechter Pistorius tot vijf jaar gevangenisstraf. In beroep wordt deze uitspraak omgezet in moord, waardoor de straf uiteindelijk vijftien jaar wordt.

UITZENDING GEMIST

23:15
14 januari 2021
Daniel Gordon

THE LIFE AND TRIALS OF OSCAR PISTORIUS

Documentaire

Aflevering 2 van 4 - VPRO

Een maand nadat Pistorius op borgtocht is vrijgelaten, woont hij bij zijn oom en werkt hij aan zijn procesverdediging. Hij lijkt in niets meer op de eens zo succesvolle atleet, die wereldberoemd werd na de Paralympische Spelen van Athene 2004. Pistorius wil zich nu meten met valide atleten. Na vier jaar strijd lukt hem dat en in 2012 doet hij mee aan de Olympische Spelen in Londen. Maar dat lijkt allemaal ver weg en vergeten wanneer hij in 2013 wordt beschuldigd van moord.

23:21
14 december 2020

THE LIFE AND TRIALS OF OSCAR PISTORIUS

Mens & Welzijn

Seizoen 1 - Aflevering 4 van 4

Kort na Pistorius' deelname aan de Olympische Spelen in 2012 volgde teleurstelling op de Paralympische Spelen en vanaf toen ging het allemaal bergaf. Zijn liefde voor wapens en zijn paranoia werden alsmaar groter en leidden uiteindelijk tot de tragische dood van zijn vriendin. Pistorius zijn getuigenis helpt zijn zaak niet vooruit en hij wordt schuldig bevonden aan doodslag en veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. Later wordt deze straf herzien en wordt hij veroordeeld voor moord met een gevangenisstraf van 15 jaar.