-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

20:35
4 juni 2020
Sophie Hilbrand

TERUG: OPSTANDELINGEN

Informatief

In het nieuwe seizoen van het programma Opstandelingen duikt Sophie Hilbrand in de wereld van machtsmisbruik en vriendjespolitiek in de lokale politiek. De afleveringen zijn de komende donderdagen om 20:30 uur te zien op NPO 2.

Lokale democratie
Sophie probeert de vinger op de zere plekken van de lokale democratie te leggen. Dat doet ze door mensen die in opstand komen tegen het gemeentebestuur op te zoeken. Samen met hen en met de bestuurders zoekt ze uit hoe het zover heeft kunnen komen. De wethouders hebben alleen niet zo veel zin om verantwoording af te leggen in het programma.

Almelo
In de eerste aflevering is te zien dat burgers en ondernemers in de gemeente Almelo soms tot wanhoop worden gedreven door de in hun ogen onjuiste beslissingen van het plaatselijk bestuur. Een aantal gedupeerde burgers heeft zich verenigd onder de vlag van 'de Partij Vrij Almelo' en probeert via de politieke weg een opstand te ontketenen.