-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

23:00
14 januari 2021

PUNK

Overige

Seizoen 1 - Aflevering 2 van 2

The Germs, Bad Brains, Black Flag, DOA en anderen gieten olie op de smeulende woede en vervreemding in de buitenwijken van Amerika. Ze ontsteken een ontvlambare vorm van punk die zo extreem is dat ze hardcore wordt genoemd. Zo groeit er over het hele continent een netwerk van punkgroepen en worden de grenzen van het genre stilaan afgebakend. De punkmuziek scheert tegen wil en dank hoge toppen, met uitschieters als Nirvana, Bad Religion en Green Day. Ook vrouwen eisen nu hun plaats op in de scene met bands als Bikini Kill en L7. Punk wordt definitief op de kaart gezet en maakt vanaf nu deel uit van de brede hedendaagse cultuur. Interviews met o.a. Dave Grohl, Keith Morris, Flea, Don Bolles, Henry Rollins. Brett Gurewitz, Billie Joe Armstrong, Kathleen Hanna en Donita Sparks.

23:33
7 januari 2021

PUNK

Overige

Seizoen 1 - Aflevering 1 van 2

De protopunkers van de Detroitse scene, waaronder The Stooges en MC5, laten de sixties achter zich en blazen in het begin van de seventies de New Yorkse muziekscene nieuw leven in met de New York Dolls en de Ramones. En dat geeft outsiders de kans om zich creatief uit te drukken en een revolutie in gang te steken. In 1976 stoten de Ramones op een levendige punkscene in Londen, wat leidt tot een tweede Britse invasie van de Verenigde Staten. Een triest hoogtepunt daarvan is de desastreuze Amerikaanse tour van de Sex Pistols en hun onvermijdelijke ondergang in 1978. Interviews met o.a. Debbie Harry, Joan Jett, John Lydon, Iggy Pop, Pauline Black en Marky Ramone.