-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

23:00
13 december

PAUW

Praatprogramma over de actualiteit

Seizoen 11 - Aflevering 55 - Talkshow

0:20
14 december

PAUW

Praatprogramma over de actualiteit

Seizoen 11 - Aflevering 55 - Talkshow

15:55
16 december

PAUW

Praatprogramma over de actualiteit

Seizoen 11 - Aflevering 55 - Talkshow

UITZENDING GEMIST

23:00
3 december 2019
Jeroen Pauw

PAUW

Praatprogramma over de actualiteit

Onderwerpen van deze uitzending

Van der Laan en Woe over hun succesvolle televisiejaar met 'Even Tot Hier'
Ondanks het succes van De Kwis werd na tien seizoenen de stekker uit het programma getrokken. Maar het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe wilde nog geen afscheid nemen van de zaterdagavond en bouwde hun favoriete onderdeel, de muzikale parodie, uit tot een volledig programma. En met succes: ‘Even Tot Hier’ weet dit jaar elke week meer dan een miljoen kijkers te vermaken. Het programma keert volgend jaar daarom ook terug. Van der Laan & Woe schuiven vanavond aan om over het succes te praten. Ook zullen ze vertellen over ‘De Nationale Nieuwsquiz-Maar Dan Anders’, die ze samen zullen presenteren op Tweede Kerstdag.

Henne Schuwer neemt afscheid als Nederlandse ambassadeur in de Verenigde Staten
Op woensdag begint de NAVO-top in Londen, met de Amerikaanse president Donald Trump in de hoofdrol. Henne Schuwer was vanaf 2015 de Nederlandse ambassadeur in Washington, totdat hij onlangs met pensioen ging. Hij legt vanavond bij PAUW uit hoe je met de onvoorspelbare Amerikaanse president moet omgaan.

Hadewych Minis brengt in 'Hadewych Doet De Dames' een ode aan Nederlandse zangeressen
Later deze maand gaat Hadewych Minis weer de theaters in, met ‘Hadewych Doet De Dames’. Een voorstelling waarvoor ze door ruim 12.000 Nederlandse liedjes uit ruim 100 jaar Nederlandse muziekgeschiedenis ploegde. Ze koos nummers uit 1909, uit 2019, en heel wat jaren daartussen. Nummers van Zwarte Riek, Roxeanne Hazes, Zangeres Zonder Naam, Sevdaliza en Karsu. Hadewych bewerkte (met hulp) die liedjes, en zingt ze soms in totaal anders aangeklede versies. Over de trots die ze voelt als ze Nederlandse liedjes zingt, over de invloed van haar kinderen en over rol van Anita Meyer, daarover vertelt Hadewych vanavond.

Staatssecretaris Tamara van Ark over de participatiewet
In 2015 werd de participatiewet ingevoerd om mensen in de bijstand (weer) aan het werk te krijgen. De wet zou het voor iedereen overzichtelijker en makkelijker maken en gemeenten mochten een tegenprestatie vragen voor de bijstandsuitkering. Het Sociaal Cultureel Planbureau evalueerde deze wet onlangs en kwam tot de conclusie dat hij is mislukt en dat een tegenprestatie niet helpt. Toch wil de verantwoordelijke staatssecretaris Tamara van Ark deze tegenprestatie verplicht stellen en een passend aanbod bieden.

23:00
2 december 2019

PAUW

Praatprogramma over de actualiteit

Onderwerpen van deze uitzending

Neelie Kroes, Julia Wouters, Elske Doets en Talitha Muusse in discussie over het vrouwenquotum
Na vele discussies in politiek Den Haag en aan talkshow- en keukentafels is het dan zover: De Tweede Kamer stemt morgen over het invoeren van een bindend vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven. Er lijkt zich een meerderheid in de Kamer af te tekenen, alleen de SP moet nog ‘om’ gaan. Vanavond bij PAUW: pro-quotum vrouwen Neelie Kroes (oud-politica VVD) en Julia Wouters (politicoloog en twaalf jaar lang de rechterhand van Lodewijk Asscher) gaan de discussie aan met Talitha Muusse (de jongste commissaris ooit in een raad van toezicht) en Elske Doets (directeur-eigenaar van Doets reizen), beiden tegen het quotum.

Suse van Kleef over de Britse verkiezingscampagnes en de prins Andrew-gate
Over 10 dagen gaan de Britten naar de stembus. Er staat veel op het spel. Wie wint, zal bepalen hoe het verder moet met de Brexit en moet proberen een verdeeld koninkrijk weer bij elkaar te brengen. De partij van premier Johnson, de Conservatieven, ziet graag de Brexitdeal die er nu ligt in werking gaan. De grootste oppositiepartij van Jeremy Corbyn, Labour, wil een nieuwe deal met Europa sluiten en deze via een referendum aan de kiezers voorleggen. Correspondent in Groot-Brittannië Suse van Kleef geeft vanavond bij PAUW het laatste verkiezingsnieuws. Ook praat ze over het tweede deel in de prins Andrew-gate; BBC 1 zendt vanaf 22:00 uur Nederlandse tijd een interview uit met het vermeende slachtoffer Virginia Roberts. Andrew legde noodgedwongen zijn koninklijke taken neer na beschuldigingen van verkrachting en aanranding van de toenmalig 17-jarige vrouw.

Wie is de meest invloedrijke vrouw van 2019? Vanavond schuift ze aan bij Pauw!
Wie is de meest invloedrijke vrouw van 2019? Het feministische maandblad Opzij publiceert elk jaar de Opzij Top 100, waarin de honderd meest invloedrijke vrouwen uit Nederland staan. In 2009 is de lijst voor het eerst gepubliceerd met de gedachte om de impact van vrouwen in de maatschappij te onderstrepen en te vergroten. In tien categorieën – van sport tot media en van politiek tot ondernemen – worden tien vrouwen gekozen, van de nummers één van die sublijsten wordt de meest invloedrijke vrouw van het afgelopen jaar gekozen door een wisselende jury. De winnaar van de tiende editie schuift vanavond aan bij PAUW!

Richard de Mos over rellen in Duindorp
Bij rellen in de Haagse wijk Duindorp zijn gisteravond dertien mensen opgepakt. De relschoppers stichtten brand, sloopten straatmeubilair en vernielden een patatkraam. De frustratie onder de buurtbewoners is groot nadat bekend werd gemaakt dat er dit jaar geen vreugdevuren zullen zijn op het strand bij Duindorp. Richard de Mos, partijleider van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, reageert op de rellen.