×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

21:25
26 februari
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Aflevering 3 - Magazine over oplichtingspraktijken van bedriegers en fraudeurs

21:25
5 maart
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Aflevering 4 - Magazine over oplichtingspraktijken van bedriegers en fraudeurs

UITZENDING GEMIST

21:30
19 februari 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Vanavond onder andere in Opgelicht?!:

- Tellerstanden wijzigen fluitje van een cent

Hermanrud toonde aan dat het een fluitje van een cent is om tellerstanden te wijzigen en die dan op simpele wijze in een officieel rapport te noteren. Hij stapte met zijn bevindingen, en die van Opgelicht?! naar de minister van infrastructuur van Zweden, Tomas Eneroth. In onze uitzending van komende dinsdag verklaart de minister: 'Ik vind het onacceptabel. Informatie in databases moet kloppen en het mag niet eenvoudig zijn om dat aan te passen.'

In Opgelicht?! de laatste stand van zaken over de nieuwe wet in Zweden, en ook aandacht voor de vraag waarom het 5 jaar nadat tellerstandfraude in Nederland strafbaar is gemaakt, het nog steeds zo makkelijk en vaak kan voorkomen. Niet alleen wordt een auto met teruggedraaide teller ten onrechte te duur voor een consument, het heeft ook gevolgen voor de veiligheid, wanneer onderdelen als een distributieriem niet tijdig worden vervangen.

- Ook in de uitzending: bedroefde moeder waarschuwt voor wanpraktijken van eigen zoon

Wanneer bij Opgelicht?! klachten binnenkomen over Eric J., die als personal trainer werkzaam is in Alphen a.d. Rijn en Hoofddorp, gaat er meteen een belletje rinkelen. In 2016 werd hij door Opgelicht geconfronteerd met zijn wandaden, hij bracht een kinderboerderij op de rand van faillissement en bedonderde bedrijven. De nieuwe klachten zijn van een andere aard, J. zoekt slachtoffers uit via dating apps, met het doel geld van zijn nieuwe liefdes af te troggelen. Opgelicht?! sprak inmiddels met zijn diepbedroefde moeder, die het helemaal gehad heeft met de praktijken van haar zoon. Zo zegt ze in de uitzending: 'het ergste dat hij mij heeft aangedaan is dat hij de rekening van mijn moeder heeft leeggehaald'. Opgelicht?! gaat op zoek naar Eric j.

21:25
12 februari 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Vanaf vanavond is Opgelicht?! weer elke dinsdag om 21:25 uur te zien op NPO 1. In dit programma gaat het over oplichtingspraktijken van bedriegers en fraudeurs.

- Fraude met DNA-test

Je schraapt met een wattenstaafje langs je wang, betaalt 35 euro en na twee weken krijg je een analyse van je DNA. Tenminste dat zou je denken als je de DNA Healthtest bestelt bij 123 Healthy in Bussum. Opgelicht?! ontdekte dat er van alles mis is met deze tests. Enkele gedupeerden, die twee keer de test deden, kregen in beide gevallen geheel andere resultaten thuisgestuurd. Hierop besloot Opgelicht?! zelf een test te doen en ook die uitslagen bleken verrassend.
In deze uitzending zijn beelden van deze 'proefpersonen' en een specialist die verbonden is aan het UMC in Utrecht, en alles behalve voorstander is van deze test, te zien.

- iPhone gekocht met vals geld

Het lijkt een Bananasplit grap: iemand koopt je iPhone, maar blijkt met vals geld betaald te hebben. En de volgende dag zie je je eigen iPhone op Marktplaats staan. Maar het was geen geintje, het is een waargebeurd verhaal. Gelukkig belden de gedupeerden Opgelicht?! en kwamen wij in actie. We zetten een val op voor de aanbieder van het mobieltje en riepen de hulp in van de politie. Met een spectaculaire arrestatie tot gevolg.

- Opnieuw klachten over WhatsApp-fraude

Ook in deze uitzending: aandacht voor WhatsApp-fraude. Op de redactie van stromen de klachten binnen. Onder andere van een gedupeerde die vertelt dat hij een appje kreeg van zijn baas met het verzoek om geld over te maken. Dat deed hij dus ook. Groot was zijn verbazing, toen de volgende dag bleek dat zijn baas hem helemaal geen bericht had gestuurd. Wat er aan de hand is, legt het hoofd van het cyberteam van de Amsterdamse politie uit.

- Rechtszaak tegen teckelfokkers

En het laatste nieuws over een rechtszaak tegen de teckelfokkers, waar Opgelicht?! meerdere keren aandacht aan besteedde. Ook volgden we uitgebreid de rechtszaak tegen adressenfraudeur Tolunay A. Wij lieten al eerder zijn dubieuze handelwijze zien, onlangs moest hij zich verantwoorden voor de rechter.

Kortingscodespot