×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

21:25
3 september
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Aflevering 10 - Magazine over oplichtingspraktijken.

Met in elke uitzending onthullende reportages en actuele nieuwtjes.

UITZENDING GEMIST

21:30
21 mei 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

'De baas is trots op elke imitatie', zegt kunstenaar en muzikant Herman Brood in een uniek tv-fragment, waarop Opgelicht?! de hand wist te leggen. André uit Gelderland denkt daar heel anders over, sinds hij het vermoeden kreeg dat hem een nepschilderij van de Zwolse artiest is verkocht. Hij schakelde Opgelicht?! in en wij brachten het schilderij naar een expert, die André’s bange vermoeden bevestigde. Het schilderij bleek vals.

Daar bleef het niet bij. André is een verzamelaar en heeft thuis tientallen doeken van Brood aan de muur hangen. En hij vroeg zich af of hij daar misschien ook mee opgelicht was, hoewel hij van de meeste doeken een certificaat van echtheid had. In Opgelicht?! het onderzoek naar de kunstwerken, dat een bizarre uitkomst had.

Maar Opgelicht?! speurde verder. Want op internet worden nog steeds veel Broodwerken aangeboden, waarvan enkelen, alleen al gezien de gunstige prijs, niet echt kunnen zijn. Opgelicht?! deed zich voor als koper en zo kwamen we in contact met een man die ons schilderijen aan de hand wilden doen, die volgens experts vals zijn! Dat ook de politie daar niet van gediend was, ziet u dinsdag.

Timmerman onvindbaar na forse aanbetalingen

Verder het verhaal van een timmerman uit Eindhoven, die op Facebook adverteert. Voor een overkapping of aanbouw moet je bij hem zijn. Maar inmiddels regent het klachten. Hij levert slecht of soms nauwelijks werk terwijl klanten al forse aanbetalingen hebben gedaan. En zijn wisselvallige gedrag, schrikt vele gedupeerden af. Opgelicht?! ging op zoek naar de man die plotseling van adres veranderde en onvindbaar leek.

Verder in de uitzending...

En hoe werkt 'gelijk oversteken' op Marktplaats? Deze methode om eerlijk een verkoop te sluiten blijkt niet waterdicht. En Opgelicht?! was ook nog bij een actie-weekend van de politie waarbij jongeren werden aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen.

21:25
7 mei 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Patricia uit Nijmegen zocht geestelijke hulp, voor zichzelf en haar dochter, nadat zij en haar kinderen een periode met grote problemen achter de rug hadden. Zo stierf een van Patricia’s zonen. Haar buurmeisje, dat sindsdien de familie bijstond, werd enige tijd later vermoord. Als een geschenk uit de hemel bood zich een hulpverlener aan, die met therapie begon en beloofde een PGB te regelen voor zijn nieuwe cliënten. Maar dat kwam er niet omdat hij nooit zijn diploma overlegde aan de gemeente Nijmegen.

Tot overmaat van ramp bleek de therapie van Patricia averechts uit te pakken. De hulpverlener blijkt een oude bekende van Opgelicht?! en samen met Patricia gingen we naar hem op zoek.

Oude bekenden zorgen opnieuw voor ellende
Als Opgelicht?! klachten krijgt over één en dezelfde man die erotische websites opzet maar de websitebouwers niet betaalt, huur van bedrijfspanden niet voldoet en een schimmige handel in portofoons opzet, kan de redactie nog niet meteen bevroeden dat het om een oude bekende gaat. Maar dat wordt al snel duidelijk.

De man in kwestie is Marc, die zijn werkterrein verlegd heeft. In 2012 maakte Opgelicht?! een reportage over hem. Hij gaf zich uit voor brandweerman, verrichtte sloopwerkzaamheden en veroorzaakte daarmee een asbestschandaal. Daarvoor kreeg hij een taakstraf. En nu heeft hij dus opnieuw geprobeerd bedrijven op te zetten maar dat wil maar niet lukken. Met vele gedupeerden als gevolg. Opgelicht ging op zoek naar Marc, die de redactie verraste met een bizar verhaal over zichzelf en zijn levenswijze.

Kortingscodespot