×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

21:20
30 april
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Aflevering 7 - Magazine over oplichtingspraktijken van bedriegers en fraudeurs

21:25
7 mei
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Aflevering 8 - Magazine over oplichtingspraktijken van bedriegers en fraudeurs

UITZENDING GEMIST

21:25
12 maart 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Vanavond in Opgelicht?! Ontluisterende verhalen van slachtoffers van voorschotfraude. Gedupeerden denken iets leuks te kopen op internet en betalen een voorschot. Ze krijgen een mail met een track en trace code, zodat ze kunnen volgen hoe het staat met de levering. Maar ze krijgen de bestelde goederen uiteindelijk niet geleverd. Soms gaat het nog verder. We vertellen het verhaal van één gedupeerde en hoe zijn bestelling van 750 euro opliep tot bijna 60.000 euro.

Opgelicht?! kreeg ook meerdere klachten van mensen die een sms kregen van werk.nl, de vacaturesite van het UWV, dat backoffice medewerkers zoekt. Al snel volgt de vraag of de ontvanger van het bericht thuiswerk wil doen en een rekening wil openen, om wat financiële transacties te doen. Achteraf blijkt dat de SMS helemaal niet afkomstig is van werk.nl maar van fraudeurs die op deze manier geld witwassen. Degene die hier te goeder trouw op ingaat, is een geldezel geworden.

- Zaak verhuizingen

Het verhaal van een jonge vrouw, die tijdelijk geen onderdak had en haar spullen stalde bij een opslag. Maandenlang betaalde ze het bedrijf tot ze op een dag ontdekte dat het bedrijf waar haar spullen zouden moeten staan, niet meer bestond. De nieuwe eigenaar van het pand, weet niet waar de oude eigenaar is gebleven. Waar is hij en waar zijn de spullen gebleven?

21:25
5 maart 2019
Jaap Jongbloed

OPGELICHT?!

Magazine

Vanavond in een nieuwe uitzending van Opgelicht?! aandacht voor advertentiefraude, Ellie Lust schuift aan om te praten over de uitspraak van de bankpasbende. En fraude met het verkopen van grond.

Kortingscodespot