-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

15:20
28 januari
Carrie ten Napel,
Charles Groenhuijsen

OP1: SASKIA BELLEMAN EN GERALD ROETHOF OVER VEROORDELINGEN RELSCHOPPERS

Informatief

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Saskia Belleman, Gerrit van der Burg en Gerald Roethof over de eerste veroordelingen voor de relschoppers
Het OM laat zijn spierballen zien met snelrecht- en supersnelrechtzittingen voor relschoppers. De eersten mochten zich vandaag verdedigen tegenover de rechter. Vanavond bij Op1 rechtbankverslaggever voor De Telegraaf Saskia Belleman, OM-topman Gerrit van der Burg en advocaat Gerald Roethof over de eerste veroordelingen voor de relschoppers.

Advocaat Arjon Tieman wil geen relschoppers bijstaan in de rechtbank
De vriendin van advocaat Arjon Tieman werkt in een ziekenhuis dat zondag werd belaagd door relschoppers. Hij laat in een bericht dat veelal gedeeld is op social media weten geen relschoppers bij te willen staan bij hun verdediging. Vanavond bij Op1 vertelt Tieman waarom hij dit besluit heeft genomen.

Marieke Verlaan, Mireille de Wee en de 93-jarige Miep Loots over het vaccinatieverloop
Onder huisartsen en verpleeghuisbestuurders is veel kritiek op het vaccineren per doelgroep. Met de regels die er nu zijn kan het voorkomen dat een deel van de bewoners in een verpleeghuis wel gevaccineerd wordt en een ander deel weer niet. Vanavond bij Op1 huisarts Marieke Verlaan, verpleeghuisbestuurder Mireille de Wee en de 93-jarige Miep Loots over het rommelige en onduidelijke verloop van vaccinaties bij ouderen.

VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz over het debat in de Tweede Kamer over de rellen
In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over de rellen van afgelopen dagen en de politie-inzet daarbij. Vanavond bij Op1 VVD-kamerlid Dilan Yesilgöz over het debat waarbij het er fel aan toe ging.

Myrthe en Maria over de zoektocht naar hun biologische vader
Deze week stapte donorkind Maria naar de rechter. Ze wil weten wie haar biologische vader is. Haar moeder koos destijds voor een niet-anonieme donor, zodat Maria er op haar 16de zelf voor kon kiezen om de gegevens van haar vader te verkrijgen. Echter, in de tussenliggende jaren heeft haar biologische vader zijn status veranderd naar ‘anoniem’. Maar kan dat zomaar? Maria en haar moeder vinden van niet en schakelen de rechter in. Vanavond bij Op1 vertellen Maria en halfzusje Myrthe hun verhaal.

22:20
28 januari
Welmoed Sijtsma,
Jort Kelder

OP1

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 19 van 121 - BNNVARA/EO/MAX/WNL

Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

0:05
29 januari
Welmoed Sijtsma,
Jort Kelder

OP1

Informatief

Seizoen 2 - Aflevering 19 van 121 - BNNVARA/EO/MAX/WNL

Talkshow met wisselende presentatieduo's, live vanuit Amsterdam. Met roulerende duo's van verschillende omroepen onderstreept Op1 de veelzijdigheid van de NPO. Een herkenbaar programma met elke dag dezelfde vorm en een wisselende signatuur, waarin duiding van actualiteit en reflectie op de waan van de dag een belangrijke plaats innemen.

UITZENDING GEMIST

15:20
22 januari 2021
Welmoed Sijtsma,
Jort Kelder

OP1

Informatief

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Marloes Lemsom, Jet Bussemaker, Sybrand Buma en korpschef Henk van Essen over de avondklok
Vanaf zaterdagavond negen uur moeten we binnenblijven. De avondklok is vandaag door een tegenstribbelende Tweede Kamer aangenomen. Vanavond bij Op1 bespreken we het draagvlak en de handhaving van de ingrijpende maatregel met korpschef van de nationale politie Henk van Essen, burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma, politiek verslaggever EenVandaag Marloes Lemson en Jet Bussemaker, voorzitter Raad van Volksgezondheid en Samenleving.

Pieter Elbers over de uitzondering die hij wil voor luchtvaartpersoneel
Als het aan president-directeur van KLM Pieter Elbers ligt, krijgt luchtvaartpersoneel een uitzondering als het gaat om het overleggen van een negatieve coronatest voor terugkeer naar Nederland. Gebeurt dit niet? Dan stopt de luchtvaartmaatschappij met intercontinentale vluchten. Vanavond bij Op1 vertelt Elbers waarom.

Wouter Koolmees over een nieuw steunpakket voor ondernemers
De overheid trekt opnieuw miljarden uit om de economie te stutten. Het bestaande steunpakket wordt uitgebreid, ook voor startende ondernemers. Vanavond bij Op1 Demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees over deze nieuwe miljardeninjectie.

0:05
20 januari 2021
Giovanca Ostiana,
Tijs van den Brink

OP1

Informatief

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Ernst Kuipers, Wouter Kolff en Xander van der Wulp over de avondklok
De kans lijkt steeds groter te worden dat Rutte en De Jonge morgenmiddag in een nieuwe persconferentie de invoering van een avondklok aankondigen. Vanavond bij Op1 bespreken voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff en politiek verslaggever van de NOS Xander van der Wulp de noodzaak van deze maatregel.

Laila Frank, Rick Nieman en Eppo van Nispen over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden
Amerika kijkt met spanning uit naar de dag van morgen: Donald Trump vertrekt en Joe Biden treedt aan als nieuwe president. Vanavond bij Op1 Amerikajournalist Laila Frank en Amerikakenner Rick Nieman over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden. En duikt Eppo van Nispen in het rijke archief van beelden van eerdere inauguraties.

Jessica Durlacher schreef een roman over een wereld na 9/11 en haar vriendschap met Ayaan Hirsi Ali
Tien jaar geleden verscheen de laatste roman van schrijfster Jessica Durlacher. Morgen, op de dag van de inauguratie van president-elect Joe Biden ligt haar nieuwe boek ‘De Stem’ in de winkels. Ze schreef een verhaal over een wereld die veranderde na 9/11, elkaar willen beschermen en over haar vriendschap met Ayaan Hirsi Ali. Vanavond bij Op1 vertelt Jessica Durlacher waarom deze gebeurtenissen haar inspireerden tot deze roman te komen.

Politiek verslaggever Marleen de Rooy over het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet
Politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy volgt vandaag het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet op de voet. Demissionair minister-president Mark Rutte kwam stevig onder vuur te liggen. Vanavond bij Op1 vertelt Marleen de Rooy welke politieke consequenties het debat van vandaag heeft. Ook politiek verslaggever Xander van der Wulp schuift aan.