-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

21:10
20 september
Ann Demeester

NU TE ZIEN!

Informatief

Seizoen 04 - Aflevering 24 van 42 - Buitenplaats Doornburgh - AVROTROS

Vanaf de 17e eeuw was het een exclusief vakantieoord voor rijke Amsterdammers en in de 20e eeuw een ommuurd kloostercomplex, maar nu staan de poorten van Buitenplaats Doornburgh aan de Vecht in Maarssen wijd open. Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum, ziet er niet alleen geweldige kloosterarchitectuur van Bossche School-grondlegger Jan de Jong, maar ook prikkelende hedendaagse kunst.

11:15
22 september
Suzanne Swarts

NU TE ZIEN!

Informatief

Seizoen 04 - Aflevering 26 van 42 - Lucht - AVROTROS

Suzanne Swarts van Museum Voorlinden onderzoekt het fascinerende fenomeen 'lucht'. Het is onzichtbaar, ontastbaar, alom aanwezig en van levensbelang. Op de tentoonstelling Lucht, in museum Kranenburgh in Bergen, maken kunstenaars als Zoro Feigl, Yoko Ono, Ai Weiwei en Marinus Boezem met verrassende installaties en objecten het onzichtbare zichtbaar.

21:15
23 september

NU TE ZIEN!

Informatief

Seizoen 04 - Aflevering 27 van 42 - Jan Mankes - AVROTROS

Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN, bekijkt werk van 'Hollands meest verstilde schilder': Jan Mankes. Hij maakte in zijn korte leven - hij werd maar 30 jaar oud - zachte, sobere portretten en ingehouden stillevens. De sprookjesachtige en tere schilderijen zijn te zien in Museum More op de tentoonstelling Jan Mankes - De werkelijkheid niet.

UITZENDING GEMIST

21:15
16 september 2020
Ralph Keuning

NU TE ZIEN!

Informatief

Seizoen 04 - Land Art Flevoland - AVROTROS

Al direct bij het ontwerp van de Flevopolder werd besloten dat er op het nieuwe land kunst moest komen: Land Art, grote, geïnspireerde ingrepen in het landschap. Over decennia ontstond er een collectie van wereldniveau. Ralph Keuning van Museum De Fundatie neemt ons mee op een roadtrip door Flevoland, langs de werken van Anthony Gormley, Robert Morris, Bob Gramsma en Marinus Boezem.

11:15
15 september 2020
Ralph Keuning

NU TE ZIEN!

Informatief

Seizoen 04 - Aflevering 25 van 42 - Kati Heck - AVROTROS

Ralph Keuning, directeur van Museum De Fundatie, verkent de verrassende gelaagdheid in de vrolijke werken van de Duitse kunstenaar Kati Heck in GEM Museum voor Actuele Kunst in Den Haag. Heck schildert zichzelf en haar vrienden in grote, deels realistische en deels absurdistische scènes, toont indrukwekkende textielsculpturen en laat vrienden figureren in bizarre filmpjes. Wat wil ze ons vertellen?