NSR7xRGBnOE

Film: Kill Bill: Vol. 2

×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

1:50
22 september

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- Algemene Beschouwingen: Rutte aan het woord

Het is de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Premier Mark Rutte heeft woensdag geluisterd naar de Tweede Kamer en gaat hier vandaag antwoord op geven. Wat gaat Rutte zeggen, bijvoorbeeld over de dividendbelasting?

- Nieuwsuur Sport

Volleybal: WK: Nederland-Rusland

22:00
22 september

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Aflevering 255 - Actualiteitenmagazine.

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse

0:25
23 september

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Aflevering 255 - Actualiteitenmagazine.

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse

UITZENDING GEMIST

22:00
18 september 2018

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Vanavond is er vanwege Prinsjesdag een speciale uitzending van Nieuwsuur. Vlakbij de plek in Den Haag waar vorig jaar nog druk onderhandeld werd over het regeerakkoord, spreekt Nieuwsuur met vicepremiers Hugo de Jonge, Kajsa Ollongren en Carola Schouten over de eerste begroting van het kabinet-Rutte III.

Op het Binnenhof spreken Nieuwsuur-presentatoren Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars in een speciale uitzending met de bewindspersonen. Hoe willen de vicepremiers ervoor zorgen dat Nederlanders ook weer voelen dat de crisis voorbij is? Wat zijn hun plannen voor de gezondheidszorg, landbouw en wonen? En hoe denken ze steun te vinden in een kritisch parlement met dertien partijen?

De plannen uit de miljoenennota worden ontleed door Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman en geanalyseerd door politiek duider Arjan Noorlander.

Noorlander ging bovendien op pad met boerin Eline Vedder, bouwprojectleider Bart Oomen en wijkverpleegkundige Idris Donkers. Wat merken deze Nederlanders van het kabinetsbeleid en wat zijn hun verwachtingen van het kabinet?

1:55
18 september 2018

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Vanavond onder andere in Nieuwsuur:

- 'Binnen een jaar bloedtest alzheimer beschikbaar'

Het Amsterdam UMC maakte vandaag bekend dat een bloedtest waarmee de ziekte van Alzheimer is vast te stellen steeds dichterbij komt. Charlotte Teunissen, de eerste vrouw op de leerstoel neurochemie, heeft een eerste goed toepasbare bloedtest ontwikkeld om het eiwit amyloid aan te tonen. De stapeling van dit eiwit in de hersenen wordt gezien als een belangrijke veroorzaker van de ziekte van Alzheimer. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie.

- Weer een mens op de maan

Aankomende nacht maakt Elon Musk bekend wie er als eerste ruimtetoerist een rondje rond de maan zal vliegen. Met die vlucht, die ergens de komende jaren plaats zal vinden, is er voor het eerst sinds 1972 weer een mens in de buurt van de maan.

- Ergste van tropische storm Florence moet nog komen

De storm is nog nooit zo gevaarlijk geweest als nu," zeg gouverneur Roy Cooper in in de staat North Carolina. "Veel rivieren stijgen nog steeds, en er wordt niet verwacht dat dat zal afnemen." Het dodental als gevolg van de orkaan aan de oostkust van de VS is inmiddels gestegen tot zeventien. De staat maakt zicht op voor de volgende ramp als rivieren zullen overstromen.

- Fraude met Airbnb is kinderlijk makkelijk, Amsterdam boos

Amsterdamse politici zijn niet blij met het gemak waarmee sociale huurwoningen verhuurd kunnen worden via Airbnb, terwijl dat verboden is. AT5 toonde in een documentaire aan dat binnen 12 uur in totaal 18 overnachtingen binnen werden gesleept. Daarmee werd met een woning met een maandelijkse huurprijs van minder dan 710 euro, dik 1500 euro verdiend. Amsterdamse politici reageren furieus. Ook blijkt dat er weer een flinke groei zit in het aantal aangeboden woningen op Airbnb. "Er zijn echt wel extra maatregelen nodig om het ontwrichtend effect wat het heeft op onze stad te voorkomen", vindt de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (Wonen). Zijn geduld met Airbnb raakt op.

- 'Het mag hier geen Calais worden'

Steeds meer Albanese migranten proberen in Nederland in vrachtwagens te klimmen om zo mee te liften richting Engeland. Vervoerders, politie en gemeenten van waaruit de verstekelingen naar Engeland proberen te komen, zitten met de handen in het haar. Bij het transportbedrijf DFDS in Vlaardingen geven ze inmiddels tonnen uit om de vluchtelingen weer uit de vrachtwagens te halen voordat ze naar Engeland worden verscheept. De verstekelingen zoeken op onbewaakte parkeerplaatsen in het land naar vrachtwagens waar ze in kunnen kruipen. In Moerdijk bijvoorbeeld, ziet de politie ze bij het station Lage Zwaluwe uit de trein stappen en daarvandaan schuilen in bossen en maisvelden, alvorens ze op nabij gelegen parkeerplaatsen hun kans waar zien.

Kortingscodespot