-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

0:25
7 april
Mariëlle Tweebeeke

NIEUWSUUR

Informatief

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Wuhan ontwaakt
In de door corona zwaar getroffen Chinese provincie Hubei werd het strenge reisregime onlangs iets versoepeld. Inwoners in het bezit van een gezondheidsverklaring mochten de provincie verlaten, met uitzondering van de stad Wuhan, het epicentrum van de uitbraak. Maar ook die stad ontwaakt langzaam. 8 april worden de restricties er naar verwachting opgeheven. Een deel van de winkels ging afgelopen week al open. Vanavond een reportage van correspondent Sjoerd den Daas.

De scenario's om uit deze crisis te komen
Het is dé vraag die ons land de komende weken bezig zal houden: wat gaan we na 28 april doen? Komt er dan langzaam een einde aan de maatregelen die heel Nederland bijna plat hebben gelegd? We legden de vraag gisteren al voor aan ondernemers en een epidemioloog, en vandaag praten we verder met gezondheidseconoom Xander Koolman. Hij schetst verschillende exit-scenario's.

Tekort beschermingsmiddelen steeds nijpender
Het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, wordt steeds nijpender in de zorg buiten de ziekenhuizen, zoals de gehandicapten-, thuis- en verpleegzorg. We spreken erover met een huisarts die steeds meer patiënten krijgt die werkzaam zijn in die sectoren en met zorgpersoneel dat zoekt naar manieren om toch veilig zorg te kunnen verlenen.

21:30
7 april
Jeroen Wollaars

NIEUWSUUR

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 97 van 352 - NOS/NTR

Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.

1:05
8 april
Jeroen Wollaars

NIEUWSUUR

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 97 van 352 - NOS/NTR

Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.

UITZENDING GEMIST

21:30
3 april 2020
Jeroen Wollaars

NIEUWSUUR

Informatief

Onderwerpen van deze uitzending

Wel of geen mondkapje dragen op straat?
De Wereldgezondheidsorganisatie zegt al sinds het begin van de coronauitbraak in China dat er geen bewijs is dat een mondkapje in het openbaar dragen helpt. Het RIVM raadt mensen zelfs af om op straat een mondkapje te dragen, omdat het mensen mogelijk onterecht een veilig gevoel geeft. Een "schijnveiligheid", zei minister Hugo de Jonge vandaag. Waar steeds meer landen het gebruik van mondkapjes in de openbare ruimte verplichten, doet Nederland dat bewust niet. Wat zijn de voors en tegens, hoe werken de verschillende mondkapjes, en heeft zelf maken zin?

Schuldenproblematiek onder jongeren groeit door corona
Jongeren met een uitkering of een minimumloon hebben vaak al moeite om rond te komen, maar door de coronacrisis hebben ze het nog lastiger gekregen. Jongeren hebben vaak flexibele contracten waardoor ze tijdens een crisis als eerste de hardste klappen krijgen te verduren, zegt het NIBUD.

Hoeveel mensen sterven buiten de IC's?
Er overleden vorige week 4308 mensen in Nederland, terwijl er gewoonlijk in deze tijd van het jaar tussen de 2700 en 3000 sterfgevallen per week zijn. De toename valt maar deels te verklaren door de officiële cijfers van het RIVM over het aantal corona-slachtoffers. Volgens die laatste cijfers overleden vorige week 713 mensen aan covid-19, dus is er een 'gat' van honderden slachtoffers. Het RIVM schrijft dat verschil toe aan het feit dat lang niet iedereen is getest op corona. Het gaat dan veelal om mensen die thuis of in een verpleeghuis sterven. Is er genoeg aandacht voor deze groep? Te gast is huisarts Joost Zaat.

23:40
2 april 2020
Mariëlle Tweebeeke

NIEUWSUUR

Informatief

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Vechten voor je leven op de IC
Het dagelijkse overzicht over het aantal IC-opnames; voor de meeste Nederlanders zijn het gewoon cijfers. Maar achter die cijfers schuilt veel angst en verdriet. In de eerste plaats bij de families van de patiënten. Zoals de familie van taxichauffeur John Molkenboer (66) uit Capelle aan den IJssel, die vermoedelijk besmet raakte tijdens een van zijn laatste taxiritten voor zijn pensioen. Nu vecht hij op de IC voor zijn leven.

Het dagelijks leven in Bergamo in tijden van corona
Noord-Italië is de regio waar het coronavirus keihard heeft toegeslagen. Al ruim drie weken ligt het leven er volledig stil. Toch blijft het virus er dagelijks vele levens eisen. De mortuaria puilen inmiddels uiten, de straten zijn er leeg. Een verslag uit Bergamo, een stad die tot stilstand is gekomen en waar het leed gigantisch is.

Gevolgen pandemie groter dan de kwaal?
De coronacrisis gaat Nederland hoe dan ook in een recessie trekken en leidt ondanks alle genomen maatregelen tot meer werkloosheid. En hoe langer de maatregelen, hoe zwaarder de economie het voor de kiezen krijgt. Maar hoe groot zal die schade zijn? We spreken een Amerikaanse hoogleraar die recessies en mortaliteit onderzocht, en onze econoom Mathijs Bouman.

Europese miljarden voor coronastrijd
De Europese Commissie komt met miljarden om de coronacrisis te lijf te gaan. Landen die een regeling voor werktijdverkorting invoeren, kunnen hiervoor geld lenen bij de EU. De EU leent dat geld zelf eerst door uitgifte van obligaties. Landen kunnen zo profiteren van de lage rente die de EU betaalt. Hoe het noodfonds precies werkt en hoe de verschillende lidstaten ertegenaan kijken, bespreken we met economen en met EU-correspondent Sander van Hoorn.