-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

1:55
10 december
Jeroen Wollaars

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Verbod op lachgas
Het kabinet wil een verbod op lachgas voor recreatief gebruik. Het risico van lachgas voor de volksgezondheid is volgens de drugsbeoordelingscommissie CAM "matig tot groot". Lachgas is vooral populair onder jongeren. Gisteren meldden we dat steeds meer gebruikers van lachgas in een revalidatiecentrum belanden, soms zelfs met blijvende verlamming. De zorgen rond het toenemende lachgasgebruik zijn reden voor het ministerie van Volksgezondheid om met maatregelen te komen.

VS wisten: strijd in Afghanistan verloren zaak
De Washington Post onthult dat de Amerikaanse overheid jarenlang een veel te rooskleurig beeld heeft gegeven van de oorlog in Afghanistan. Uit interne overheidsdocumenten blijkt dat men jarenlang zei dat de strijd goed verliep, terwijl men achter de schermen wist dat het een zinloze oorlog was. We spreken met Eimert van Middelkoop, oud-minister van Defensie, die besloot tot verlenging van de Nederlandse missie.

Orderstrijd om vier nieuwe onderzeeërs
Er is een strijd gaande om een miljardenorder voor vier nieuwe onderzeeërs voor de Nederlandse krijgsmacht. Vier buitenlandse bouwers hopen de order binnen te slepen, die loopt via internationale aanbesteding. Het is voor het eerst dat een buitenlands bedrijf de Nederlandse onderzeeboten zal gaan bouwen, en dat zorgt voor problemen in Den Haag: politieke partijen zijn verdeeld.

In de ban van de zee
Het is vermoedelijk de grootste privé-verzameling 17de-eeuwse Nederlandse zeegezichten ter wereld: 67 schilderijen van strand, zee, rivieren, met veel schepen, vissers, storm en woelige baren. De schilderijen zijn van museale kwaliteit en geven een prachtig beeld van de Hollandse Gouden Eeuw op het water. Ze hangen in een privé-huis in Londen. Ze zijn daar gedurende veertig jaar bij elkaar gebracht door de Nederlander Anthony Inder Rieden (79). Vanaf morgen is de collectie te zien in Museum Bredius in Den Haag. Wij nemen alvast een kijkje.

Nieuwsuur Sport
- Algemeen: WADA buigt zich over sancties voor Rusland
- Voetbal: vooraf: Ajax-Valencia

22:00
10 december
Mariëlle Tweebeeke

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Aflevering 335 - Actualiteitenmagazine.

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

0:25
11 december
Mariëlle Tweebeeke

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Aflevering 335 - Actualiteitenmagazine.

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

UITZENDING GEMIST

22:00
30 november 2019
Eelco Bosch van Rosenthal

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Aflevering 325 - Actualiteitenmagazine.

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.

1:50
30 november 2019
Mariëlle Tweebeeke

NIEUWSUUR

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Op de bres voor vrouwenrechten in Iran
Bij de recente protesten in Iran uiten demonstranten hun afkeer voor geestelijk leider ayatollah Khameini, die het land in een conservatieve greep houdt. Zo worden homoseksuelen vervolgd, net als moslims die zich tot het christendom bekeren. Vrouwen zijn verplicht een hoofddoek te dragen: activisten die hier tegen demonstreren kunnen rekenen op gevangenisstraf. Verslaggever Rudy Bouma en cameraman Dennis Hilgers filmden in aanloop naar de protesten Iraniërs die zich proberen te onttrekken aan het juk van de streng-islamitische regels. Ze spreken onder anderen met zangeres Negin Parsa, die op de bres staat voor vrouwenrechten in haar land. Haar eerste solo-optreden leverde haar een podiumverbod op.

Scheepvaart moet zwaveluitstoot aanpakken
De zeescheepvaart vervoert 90 procent van alle goederen ter wereld. De sector moet de komende decennia veel schoner worden. Per 1 januari moeten zeeschepen minder zwavel uitstoten. Dat betekent andere brandstof gebruiken of de uitlaatgassen filteren. Zeevarende landen verenigt in de Internationale Maritieme Organisatie moeten nu gaan afspreken hoe de zeescheepvaart gaat vergroenen.

Onverwacht uitspraak in proces Decembermoorden
De rechter in Suriname is onverwacht begonnen aan het voorlezen van de vonnissen in het Decembermoordenproces. President Desi Bouterse hoort later vanmiddag zijn vonnis. De oud-legerleider is niet in het land, hij is op staatsbezoek in China. In het megaproces, dat loopt sinds 2007, staat Bouterse met 24 medeverdachten terecht voor betrokkenheid bij het martelen en vermoorden van vijftien politieke tegenstanders in december 1982. Bouterse en zijn advocaat spraken eerder van een oneerlijk, politiek proces dat wordt aangestuurd door Nederland. De openbaar aanklager had in juni 2017 twintig jaar celstraf geëist tegen Bouterse. De president heeft zijn persoonlijke betrokkenheid bij de Decembermoorden altijd ontkend.

Nieuwsuur Sport
- Voetbal: sc Heerenveen-Vitesse
- Wielrennen: WB baan in Hongkong