-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

22:40
14 januari 2020
Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker

NE ME QUITTE PAS

Documentaire

Documentaire over de bijzondere vriendschap tussen een Vlaming en een Waal. De vrienden hebben elkaar gevonden in hun eenzaamheid, verdriet en drankzucht.

Guur en kaal
De docu is een tragikomische ode aan de mislukking. De Vlaamse Bob en de Waalse Marcel hebben elkaar gevonden in de eenzame bossen en lege landerijen van Wallonië. Het is er eerst guur, kaal en grauw; precies zoals deze heren zich van binnen voelen.

Drank
Allebei zagen ze hun bestaan wegglippen en ze hebben elkaar gevonden in hun verdriet en hun met drank overgoten nachten. Samen bezoeken ze de tandarts, vieren ze carnaval in de dorpskroeg en gaan ze naar Marcels intakegesprek in de afkickkliniek. Maar ze treffen elkaar in de eerste plaats aan een van de keukentafels, waar altijd drank en goede gespreksstof voorradig lijkt te zijn.

Verval
Hoewel het duo met de nodige humor tegen het leven aankijkt, zinnen ze steeds weer op een gezamenlijke zelfmoord. Het bijzondere, karaktergedreven verhaal levert zowel hartverwarmende als verdrietige, hilarische en zeer pijnlijke momenten op in de Belgische provincie die, net als de hoofdpersonen, steevast in verval lijkt.

22:00
28 juli 2019
Niels van Koevorden, Sabine Lubbe Bakker

NE ME QUITTE PAS

Documentaire

Documentaire over de bijzondere vriendschap tussen een Vlaming en een Waal.

In een klein dorp aan het einde van België delen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel eenzaamheid, humor en drankzucht. Bob is een vrijbuiter, terwijl Marcel een gezin heeft dat hij niet wil verliezen. 'Ne me quitte pas' is een Waals drama in direct cinema-stijl over het leven aan de rand van de samenleving. De openheid van de hoofdpersonen is confronterend en pijnlijk, maar ook vermakelijk en charmant.