×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

22:55
13 februari 2018

MEDIALOGICA

Documentaire

Een auto die op mensen inrijdt, dat is eerder gezien. In Nice, Stockholm en een week daarvoor nog in Londen. Is dit een aanslag?

Nee, zegt de Amsterdamse politie, de man is diabetespatiënt en onwel geworden. Maar er zijn ook twijfels. Waarom dat roekeloze rijgedrag en waarom zijn er toch geen camerabeelden? Als later blijkt dat de chauffeur van Marokkaanse afkomst is, wordt het vermoeden dat er meer aan de hand is versterkt.

In Medialogica een reconstructie: Wat gebeurde er op die dag in Amsterdam. Hoe gingen overheid, media en de burger daarmee om? En wat doet de angst voor terreur met ons?

23:00
21 mei 2014

MEDIALOGICA

Documentaire

De Eurocrisis raasde de afgelopen jaren over ons continent. Terwijl de ene na de andere Europese top werd georganiseerd, stond Brussel als nooit tevoren in de belangstelling van journalisten, economen en opiniemakers.

Sommigen voorspelden een Grieks vertrek uit de euro, anderen ook het einde van de muntunie. De belangrijkste politici zwegen of lieten mondjesmaat informatie los, uit angst voor reacties op de financiële markt.

Populistische politici en de media gooiden olie op het vuur. Hoe kwam de publieke opinie rondom de Griekse crisis tot stand?

In hoeverre duwden doemscenario’s Griekenland verder naar de financiële afgrond? Werkte het taboe om over scenario’s te spreken speculatieve berichtgeving en marktanalyses in de hand?

En wat betekende en betekent deze crisis voor de Europese samenwerking? In deze aflevering van Argos-TV Medialogica blikken we terug op de publieke opinievorming rondom een mogelijk Grieks vertrek.

Dat doen we met toenmalig premier van Griekenland George Papandreou, Eurogroep-voorzitter Jean-Claude Juncker, ECB-president Jean-Claude Trichet, minister van Financiën Jan Kees de Jager en Nederlandsche Bank-president Nout Wellink. Daarnaast komen journalisten van Der Spiegel, Bloomberg en de BBC aan het woord.

Kortingscodespot