×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

13:30
1 januari

MAX MASTERCLASS

Wetenschappelijk magazine

Seizoen 1 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine (2018) met colleges van Erik Scherder over de hersenen.

Muziek.

Wat gebeurt er allemaal in het brein als we luisteren naar muziek? Waarom houden we van droevige muziek? En hoe kan het dat een liedje soms eindeloos lang in je hoofd blijft hangen? En op wat voor manier kan muziek een helende werking hebben?

UITZENDING GEMIST

8:20
27 mei 2018

MAX MASTERCLASS

Wetenschappelijk magazine

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Wetenschappelijk magazine (2018) met colleges van Erik Scherder over de hersenen.

Taal.

Professor Scherder laat zien welke delen in de hersenen een belangrijke rol spelen bij taalbegrip en taalproductie. Ook laat hij zien welk effect schade aan de hersenen op deze taalgebieden heeft. Wat gebeurt er in de hersenen van iemand met afasie? Welke gebieden zijn betrokken bij gebarentaal? En hoe ziet het brein eruit van iemand die wel vijf talen spreekt?

20:35
23 mei 2018

MAX MASTERCLASS

Wetenschappelijk magazine

Vanavond is de derde en laatste aflevering van MAX Masterclass, het wetenschappelijke programma met colleges van Erik Scherder over de hersenen.

Professor Scherder laat in deze aflevering zien welke delen in de hersenen een belangrijke rol spelen bij taalbegrip en taalproductie. Ook laat hij zien welk effect schade aan de hersenen op deze taalgebieden heeft. Wat gebeurt er in de hersenen van iemand met afasie? Welke gebieden zijn betrokken bij gebarentaal? En hoe ziet het brein eruit van iemand die wel vijf talen spreekt?

Bekijk hier de eerste beelden van deze uitzending: gids.tv/v9201/max-masterclass.

Kortingscodespot