×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

21:30
14 december 2018
2018

LOUIS THEROUX: ALTERED STATES

Documentaire

In het derde en laatste deel van de Britse documentaireserie Altered States praat Louis Theroux met vrouwen in Californië die ervoor kiezen hun kind af te staan ter adoptie.

In Californië speelt de overheid een kleine rol bij de adoptie van pasgeborenen. 85% van deze adopties wordt in deze staat privé geregeld. Dit is een zeer lucratieve onderneming voor agentschappen en advocaten die zwangere vrouwen in contact brengen met adoptieouders, die bereid zijn veel te betalen voor een baby.

Louis praat met vrouwen die ervoor kiezen hun kind af te staan ter adoptie. Adoptieouders ondersteunen hen tijdens de zwangerschap financieel en er is de mogelijkheid om daarna contact te houden. Hij ontdekt hoe armoede, verslaving en misbruik de moeders ertoe heeft kunnen brengen om vaak hartverscheurende beslissingen te nemen. Ook luistert Louis naar het verhaal van een adoptiemoeder, die zich voorbereidt om de moeder van haar zoon na jaren van drugsverslaving te verwelkomen in hun leven.

21:20
7 december 2018
2018

LOUIS THEROUX: ALTERED STATES

Documentaire

Deel twee van het nieuwe drieluik Altered States, waarin documentairemaker Louis Theroux naar de Verenigde Staten reist. Hij zoekt daar de grenzen op tussen liefde, dood en leven.

Louis gaat in deze uitzending gaat naar de westkust van Amerika om de gevolgen te verkennen van de 'Aid in Dying' wet. Deze wetgeving maakt het sinds 2016 mogelijk dat iemand een recept kan krijgen voor een medicijnencocktail waarvan het innemen de dood tot gevolg heeft. Terminaal zieke mensen die aan bepaalde criteria voldoen, kunnen zonder verdere medische hulp deze dodelijke cocktail innemen waar en wanneer ze maar willen.

Maar zelfs voor diegenen die dit zouden willen, kan het krijgen van volledige autonomie over je eigen dood veel complexe vragen oproepen, waardoor het onmogelijk wordt om het juiste moment van levensbeëindiging te kiezen. En hoe zit het met degenen die niet voldoen aan de eisen van de wet? Louis spreekt met sommigen die extreme maatregelen overwegen om hun leven of dat van anderen te beëindigen.

Kortingscodespot