×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

22:15
20 juni
Martin Clunes

ISLANDS OF AMERICA

Reisdocumentaire

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Reisdocumentairereeks over de ontelbare eilanden van de VS.

Martin bezoekt de San Juan Islands in de staat Washington, aan de Canadese grens. De eilandengroep telt meer dan honderd eilanden, allemaal onbewoond. Van daar gaat hij richting zuiden, via de westkust, naar het Channel Islands Nationaal Park, dat bekend staat als de Amerikaanse Galápagos omwille van de unieke fauna. Volgende halte is Avery Island, aan de Golf van Mexico, waar de kuststreek erg lijdt onder de klimaatverandering.

22:15
27 juni
Martin Clunes

ISLANDS OF AMERICA

Reisdocumentaire

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reisdocumentairereeks over de ontelbare eilanden van de VS.

De volgende halte is het kleurrijke Puerto Rico, Amerika's derde grootste eiland en het enige eiland waar Spaans de voertaal is. In 2017 zorgde de orkaan Maria voor de grootste ramp in de geschiedenis van het eiland. Een jaar later ziet Martin hoe de bevolking er stilletjesaan bovenop geraakt. Nadien trekt Martin richting de Sea Islands, de thuis van het Gullah Geechee-volk, afstammelingen van de Afrikaanse slaven. Martin sluit deze aflevering af met een bezoek aan de meer dan 300 km lange keten van barrière-eilanden van de Outer Banks, die parallel loopt met de kust van North Carolina, en het vasteland beschermt tegen de kracht van stormen en orkanen.

UITZENDING GEMIST

22:15
13 juni 2019
Martin Clunes

ISLANDS OF AMERICA

Reisdocumentaire

In de documentaireserie 'Islands of America' onderneemt Martin Clunes een ontdekkingsreis van 16 duizend kilometer door Amerika, waarin hij naar een enorm aantal eilanden voor de kustlijn reist.

In vier afleveringen reist hij van de vuureilanden van Hawaï naar de sneeuw- en ijseilanden van Alaska en naar de presidentiële recreatieterreinen voor de kust van New England.

Amerika heeft ruim 18.000 eilanden met een officiële naam. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en achtergrond en biedt een nieuwe kijk op een land waarvan we denken dat we het zo goed kennen.

De vier delen van 'Islands of America' zijn de komende donderdagen om 22:15 uur te zien op NPO 1.

Kortingscodespot