-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

19:00
27 juni 2020
Martin Clunes

ISLANDS OF AMERICA

Natuur

Seizoen 2018 - Aflevering 4 van 4 - EO

Martin komt aan in New York voor de laatste etappe van zijn reis: Manhattan Island met het wereldberoemde Empire State Building, en het nabijgelegen Ellis Island. Van de ene wereldberoemde attractie naar de andere: de volgende halte, op 300 kilometer afstand van New York, is Martha's Vineyard. Het ligt elf kilometer van het vasteland en is heel geliefd bij vakantievierders en de rijken der aarde. De laatste halte op Martins lange eilandenreis is Maine, de meest oostelijk gelegen staat van Amerika, met honderden eilanden voor de kust. Hij gaat aan boord van het ondersteuningsschip Sunbeam, een liefdadigheidsproject dat al ruim honderd jaar afgelegen eilandgemeenschappen steun biedt. Onder de bemanning bevinden zich een verpleegkundige, een geestelijke, een scheepswerktuigkundige en een steward. Zij organiseren allerhande activiteiten, van koffiebijeenkomsten tot counseling, om in de lichamelijke, geestelijke en religieuze behoeften van de eilandbewoners te voorzien.

19:05
20 juni 2020
Martin Clunes

ISLANDS OF AMERICA

Natuur

Seizoen 2018 - Aflevering 3 van 4 - EO

De volgende halte op Martins eilandenreis is het kleurrijke Caribische eiland Puerto Rico, het op twee naar grootste eiland van Amerika en het enige met Spaans als voertaal. In 2017 trok orkaan Maria een verwoestend spoor over het eiland. Het was de zwaarste ramp in de eilandgeschiedenis: bosgebieden en huizen gingen verloren en duizenden mensen kwamen om. Een jaar later ziet Martin hoe de Puertoricanen hun leven na de ramp langzaam oppakken. Daarna reist Martin naar de Sea Islands voor de kust van Georgia en South Carolina. Op deze eilandengroep wonen de Gullah Geechee, afstammelingen van Afrikaanse slaven die vroeger de plantages op deze eilanden bewerkten. Dankzij de geïsoleerde ligging van de eilanden bleef hun Afrikaanse culturele erfgoed veel beter bewaard dan bij slaven op het vasteland.