×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

23:15
23 april
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

Kartonnen Duitsers.

De aanslagplegers oefenen bij het Tsjechisch verzetslegertje in Engeland een beetje op uit karton gesneden Duitsers. Tot ze ineens worden geselecteerd voor een uiterst geheime missie in Praag. Reinhard Heydrich is daar inmiddels heer en meester. Hij heeft het verzet opgerold. Tsjechen die niet arisch genoeg zijn worden afgevoerd of mogen geen kinderen meer krijgen. Vol zelfvertrouwen rijdt Heydrich in zijn open Mercedes door de stad. Honderdtwintig kilometer verderop landen de aanslagplegers met hun parachute in een besneeuwd veld.

23:55
30 april
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 5 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

Hoofdpijn.

De aanslagplegers zoeken koortsachtig naar de beste plek om Heydrich om het leven te brengen. Heydrich waant zich sterker dan ooit. Hij woont met zijn gezin in een kasteeltje buiten Praag en zijn vrouw Lina voelt zich een prinses in sprookjesland. De aanslagplegers hebben de beste plek voor hun daad gevonden: een scherpe bocht waar de Mercedes af moet remmen. Op het moment suprême weigert de Engelse stengun dienst.

UITZENDING GEMIST

23:15
16 april 2019
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

Beulen en hun kinderen.

De berg foto's met gruweldaden van de nazi's op het bureau van de schrijver Laurent Binet groeit met de dag. Er is een foto van een stapel net doodgeschoten naakte Joodse vrouwen en kinderen in een greppel. Een jongetje leeft nog. Hij leunt op het lichaam van zijn moeder terwijl een Duitse soldaat zijn geweer aanlegt. Had die soldaat kinderen? Wat vertelde hij ze toen hij later, na de oorlog, thuiskwam? Verschillende kinderen van oorlogsmisdadigers komen aan het woord.

23:15
9 april 2019
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

Grootmoeder is gestorven.

Heydrich groeit in zijn rol als hoofd van Hitlers veiligheidsdienst. Hij is de spin in het web achter veel angstaanjagende acties. In 1939 zet hij een aanval in scène door zogenaamde Poolse opstandelingen op een Duits radiostation. Het geeft Hitler een excuus om Polen binnen te vallen waarmee de Tweede Wereldoorlog een feit wordt. Maar Heydrichs taak stopt daar niet. Hij heeft nog drie jaar tot de aanslag in Praag om zijn ultieme doel te verwezenlijken: de oplossing van het 'Jodenvraagstuk'. De Engelse stand-upcomedian John Martin verzamelt alles over de aanslag op Heydrich en weet precies hoe het gegaan is. Zijn fascinatie begint al vroeg: als kind heeft hij al de wens om de bocht in de weg waar de aanval plaatsvond te bezoeken. Het uitpluizen van elk detail over de aanslag is, naast het maken van grappen, zijn levenswerk geworden.

Kortingscodespot