×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

23:20
14 mei 2019
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

Dit verhaal is nooit af.

De aanslagplegers worden verraden door een bevriende parachutist. Na een urenlange belegering van de kerk waar ze zaten ondergedoken, schieten ze zichzelf dood. Iedereen die hen geholpen heeft, wordt geëxecuteerd. Na de oorlog koelen de Tsjechen hun woede op de Sudeten-Duitsers met moordpartijen en verkrachtingen op grote schaal. Als na jaren het pathologisch onderzoeksrapport van Heydrich vrijkomt, blijkt dat hij niet zoals gedacht stierf aan een infectie veroorzaakt door een paardenhaar.

0:00
8 mei 2019
Roel van Broekhoven
Detlef Bothe

HIMMLERS HERSENS HETEN HEYDRICH

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 6 - Historisch docudrama (2017) van Roel van Broekhoven.

De wraak.

Heydrich is alsnog aan zijn verwondingen bezweken. De daders vieren het in hun schuilplaats in de crypte van een kerk. Uit wraak verwoesten de Duitsers twee dorpen. De vrouwen en kinderen worden afgevoerd en alle mannen boven de vijftien jaar geëxecuteerd. Eén man overleeft het: hij zat in de gevangenis toen het dorp afbrandde. In de cel vertelt niemand hem wat er met zijn dorp gebeurd is. Na de oorlog keert hij terug naar een huis dat er niet meer staat.

Kortingscodespot