UuvO65EPWFo

Film: Omar

×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

19:15
25 juni

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Cultuurmagazine

Seizoen 4 - Aflevering 2 - Cultureel magazine.

's Hertogenbosch.

Sis, Maarten en Vincent van Rossem constateren bij hun bezoek aan 's Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - dat de stad in allerlei opzichten een 'bolwerk' is. Als vesting kent Den Bosch letterlijk meerdere bolwerken en bastions. In figuurlijke zin is de stad een rooms-katholiek bolwerk (geweest), waarvan ook vandaag de dag nog alle kenmerken - in de kunst en de kerken - terug zijn te vinden. De hoofdstad van Noord-Brabant kent zelfs een woonwijk met bolvormige woningen en heeft het summum van postmoderne architectuur ontwikkeld met de moderne kastelenwijk de Haverleij, een bolwerk dat vooral rijke Bosschenaren aantrekt. En natuurlijk is 's-Hertogenbosch ook de stad van de Bossche Bol. Dat alles bij elkaar maakt Den Bosch voor de drie Van Rossems een 'hartstikke leuke' stad, waar heel veel te zien en te genieten is.

19:15
26 juni

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Cultuurmagazine

Seizoen 4 - Aflevering 3 - Cultureel magazine.

Gent.

Het Vlaamse Gent is een stad naar het hart van de Van Rossems: eigenzinnig en standvastig. Maarten vertelt met smaak het verhaal van de burgers die vijfhonderd jaar terug weigerden belasting te betalen en voor straf met een strop om de nek door de stad moesten lopen. Een standbeeld getuigt daar nog van. Gent is nog steeds de stad van de stroppendragers. Sis laat het imponerende schilderij Het Lam Gods zien, dat de broers Van Eyck met engelengeduld in de 15e eeuw hebben vervaardigd en dat sindsdien een bewogen geschiedenis heeft gekend. Voor Vincent is de betonnen Boekentoren een van de hoogtepunten van hun bezoek aan de stad. Concluderend stellen de Van Rossems vast dat Gent een fijne, verrassende stad is en een binnenstad heeft 'die zich heel aantrekkelijk laat bewandelen'.

19:15
27 juni

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Cultuurmagazine

Seizoen 4 - Aflevering 4 - Cultureel magazine.

Amersfoort.

Amersfoort was eeuwenlang een garnizoensstad. Militairen bepaalden het stadsbeeld en de economie. Maarten van Rossem heeft daar nog een staartje van meegemaakt toen hij er in dienst was. Zijn carrière had daar bijna een heel andere wending genomen, maar misschien is het maar goed dat hij voor de wetenschap koos en niet voor het leger. De militaire geschiedenis drukt nog steeds een stempel op de stad met het Belgenmonument, dat de Eerste Wereldoorlog markeert, en het Kamp Amersfoort, dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houdt. Gelukkig heeft de geschiedenis ook prettiger erfgoed nagelaten, zoals de Koppelpoort en de middeleeuwse binnenstad. Er is veel te zien en te vertellen voor de Van Rossems. Amersfoort is volgens Sis 'een aangename plaats, een interessante plaats en een prettige plaats'.

UITZENDING GEMIST

16:15
20 juni 2018

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Documentaire

Seizoen 2 - Aflevering 3 - Documentairereeks.

Keulen.

In het industriële hart van het Ruhrgebied, aan de oevers van de Rijn, ligt Keulen. Deze stad heeft meer te bieden dan carnaval en kerstmarkten. Het is vooral een stad van contrasten tussen oud en nieuw: van Romeinse resten tot avant-garde architectuur. Naast de vele hoogtepunten als de Dom en de prachtige musea is er ook een gênant dieptepunt: het eau de cologne museum. Althans, zo ervaren de Van Rossems het.

16:15
19 juni 2018
Maarten van Rossem, Sis van Rossem, Vincent van Rossem

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Documentaire

Seizoen 2 - Aflevering 2 - Documentairereeks.

Enkhuizen.

Ooit was Enkhuizen een wereldstad, met handelscontacten over de hele aardbol, een zeer lucratieve visserij en een bloeiend cultureel leven. Dat was vierhonderd jaar geleden en sindsdien is de stad langzaam in verval geraakt. Nu is Enkhuizen weer op de weg terug, mede dankzij dat verleden. De Van Rossems laten zien wat de Gouden Eeuw in het huidige Enkhuizen aan sporen heeft achtergelaten en hoe de teloorgang ook nog steeds zichtbaar is.

Kortingscodespot