u7__TG7swg0

Film: Shrek Forever After

×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

11:20
14 oktober 2017
Maarten van Rossem, Sis van Rossem, Vincent van Rossem

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Cultuurmagazine

Seizoen 3 - Aflevering 6 - Cultureel magazine: Enschede: In Enschede onderzoeken de Van Rossems hoe de stad de geleden ellende zoals de vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog en de stadsbrand van 1862 te boven is gekomen: het herstelvermogen blijkt groot te zijn. Naast gerestaureerde industriële bouwwerken is er veel moderne architectuur te bewonderen: het stadhuis, het oorlogsmonument in het Volkspark en synagoge. Ook verrassend: de bordeelscène van Jan Steen in Rijksmuseum Twenthe.

20:25
12 oktober 2017
Maarten van Rossem, Sis van Rossem, Vincent van Rossem

HIER ZIJN DE VAN ROSSEMS

Cultuurmagazine

In de laatste aflevering willen de Van Rossems in Enschede onderzoeken hoe de stad de ellende van het verleden te boven is gekomen. De vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de stadsbrand van 1862.

De stad heeft nogal wat te verduren gekregen. Maar Maarten, Sis en Vincent komen al snel tot de ontdekking dat het herstelvermogen van de stad groot is. Naast gerestaureerde industriële bouwwerken is er veel moderne architectuur te bewonderen.

Het stadhuis is in één woord indrukwekkend, het Volkspark kent een prachtig oorlogsmonument en een van de mooiste synagogen van Nederland staat in Enschede. In Rijkmuseum Twenthe laat Sis haar broers een bordeelscène van Jan Steen zien. Enschede is een stad van verrassingen.

Inmiddels heeft de NTR laten weten dat de Van Rossems in 2018 weer te zien zullen zijn met een nieuwe reeks.

Kortingscodespot