×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

11:30
2 maart 2019
Jasper Krabbé

HET GEHEIM VAN DE MEESTER EXTRA: VAN VERNIS TOT VERMILJOEN

Cultuurmagazine

Seizoen 1 - Aflevering 8 - Cultuurmagazine over de finesses van het restauratievak.

Toorop.

Restaurator Michel van de Laar en kunstschilder Charlotte Caspers staan op de expositie van 'Het Geheim van de Meester' met daarin alle werken van de afgelopen drie seizoenen. Ze bespreken het onderzoek dat ze deden naar de tekst op de achterkant van de laatste reconstructie: 'Zelfportret met bontkraag' van Charley Toorop. Michel gaat dieper in op de bijzondere schildersgeheimen die het team met behulp van technisch onderzoek in de afgelopen seizoenen heeft weten te onthullen.

11:25
23 februari 2019
Jasper Krabbé

HET GEHEIM VAN DE MEESTER EXTRA: VAN VERNIS TOT VERMILJOEN

Cultuurmagazine

Seizoen 1 - Aflevering 7 - Cultuurmagazine over de finesses van het restauratievak.

Van Dongen.

Restaureren, reconstrueren, kopiëren en vervalsen. Wat is het verschil, waar liggen de grenzen en wat is de positie van de restaurator? Michel van de Laar vertelt over meestervervalser Han van Meegeren, die met een valse Vermeer de Duitse bezetter een loer draaide. En waar kopiëren in de kunstwereld 'not done' is, is het toch ook een beproefd concept voor de kunststudent: van kopiëren kun je leren.

Kortingscodespot