-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

16:05
5 december
Leo Fijen

GELOOFSGESPREK

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 45 van 51 - Kardinaal Wim Eijk - KRO

Kardinaal Eijk ontsteekt het licht van de advent en spreekt daarbij over kerk en geloof in deze tijden van corona. Wat kan je geloof betekenen in het donker op weg naar Kerstmis?

9:45
6 december
Leo Fijen

GELOOFSGESPREK

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 46 van 51 - Mgr. Gerard de Korte - KRO

De bisschop van Den Bosch, mgr. Gerard de Korte, kijkt liever naar lichtpunten dan naar kopzorgen. Als hij de tweede kaars van de adventskrans ontsteekt, benoemt hij de goedheid, de gemeenschapszin, de diaconie en de oecumenische samenwerking. Die zijn gegroeid in deze onzekere tijden. Het blijft een Kerstmis met veel vragen en zorgen, maar ook een kerstfeest dat het goede in de mens naar voren brengt. Want nooit heeft Nederland zo sterk beseft dat in een samenleving van anderhalve meter de nood aan de ander en de zorg voor de ander voorop staan. We hebben geleerd dat we niet zonder elkaar kunnen leven.

16:05
12 december
Leo Fijen

GELOOFSGESPREK

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 46 van 51 - Mgr. Gerard de Korte - KRO

Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch steekt de tweede kaars van de adventskrans aan en wil op weg naar Kerstmis vooral kijken naar het licht dat mensen uit naam van Christus elkaar hebben gegeven in de coronacrisis. Wat zijn lichtpunten in deze donkere tijden en hoe kunnen deze lichtjes ons de weg wijzen naar de kribbe in de kerststal?

UITZENDING GEMIST

9:45
22 november 2020
Leo Fijen

GELOOFSGESPREK

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 44 van 51 - Erik Seidel - KRO

Erik Seidel heeft als priester in deze coronatijd geleerd dat je juist nu missionaire kansen hebt. Die ontdekking deed hij tijdens de tv-missen, waar meer dan 100.000 mensen naar keken. Toen wist hij dat de kerk ertoe doet. En die lijn zette hij door met andere vieringen in zijn kerk te Helmond. Voor het eerst bereikte hij steeds meer jongeren. Het is zijn tweede bekering: eerst was er diaconale bekering, daarna de kansen om jongeren te bereiken.

16:05
21 november 2020
Leo Fijen

GELOOFSGESPREK

Informatief

Seizoen 2020 - Aflevering 43 van 51 - Marc Lindeijer - KRO

Iedere christen is geroepen om de weg van Christus te volgen en ieder doet dat op zijn of haar manier. Je weet of je op de goede weg bent door drie dingen: beleef je er vreugde aan, geeft het je vrede en heb je het gevoel dat je doet waarvoor je door God bedoeld bent? Als je hierop ja kunt zeggen, weet je dat je de juiste weg volgt en draag je bij aan een missionaire kerk in deze tijd. Jezuïet Marc Lindeijer heeft jaren in Rome gewerkt bij de Vaticaanse afdeling voor de heiligverklaring en is nu actief als vicaris-generaal van het bisdom Breda. Zijn verhaal is aanstekelijk en gaat in op de vraag hoe je kunt weten waartoe je geroepen bent.