-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

22:00
31 oktober
Arnon Grunberg

EUROPEAAN IN NEW YORK

Reizen

Seizoen 2020 - Aflevering 9 van 10 - Onverdraagzaamheid heeft God niet nodig - VPRO

Wanneer de massa beslist over schuld en onschuld, rammelt de rechtstaat. Mensen aan de schandpaal nagelen is een eeuwenoud fenomeen, maar sociale media vergroten de impact van publiekelijke vernedering aanzienlijk. Arnon Grunberg bespreekt met schrijver Ian Buruma en literair criticus Ruth Franklin de parallellen met religie en de invloed van het huidige politieke klimaat.

22:00
1 november
Arnon Grunberg

EUROPEAAN IN NEW YORK

Reizen

Seizoen 2020 - Aflevering 10 van 10 - Een echt paard - VPRO

Dit keer in het teken van hoop. Met zijn krav maga-instructeur bespreekt Arnon Grunberg de kracht van het positieve denken en kapper Christian legt uit dat voor hem een leven zonder hoop of zonder doel geen echt leven is. En is er hoop voor de Verenigde Staten? Grunberg zal ongeacht de verkiezingsuitslag in ieder geval niet wanhopen.

UITZENDING GEMIST

22:00
18 oktober 2020
Arnon Grunberg

EUROPEAAN IN NEW YORK

Reizen

Seizoen 2020 - Aflevering 6 van 10 - Het afvoerputje - VPRO

Relatief gezien zit nergens ter wereld zo'n groot deel van de bevolking in de gevangenis als in de VS. Het betreft voornamelijk mensen uit de 'onderste lagen' van de bevolking en zwarte Amerikanen. Arnon Grunberg spreekt twee ex-gevangen: met Barry Campbell over zijn tijd in de gevangenis, hoe zijn drugsverslaving en gebrek aan behandeling ertoe bijdroegen dat hij telkens terugkeerde. En met John McKeever, die levenslang kreeg voor overvallen en inbraken, maar na twintig jaar vrijkwam en nu danslessen geeft in een nabijgelegen park.

22:00
17 oktober 2020
Arnon Grunberg

EUROPEAAN IN NEW YORK

Reizen

Seizoen 2020 - Aflevering 5 van 10 - De eeuwige toekomst van een illusie - VPRO

Religie speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse samenleving. Waar sociale voorzieningen vaak minimaal zijn, springt religie in de gaten die de overheid laat vallen. Arnon Grunberg bezoekt de Metropolitan Community Church, een kerk die zich richt op de lgtbq-gemeenschap en gaat in gesprek met Reverend Pat Bumgardner over de rol van religie in de verkiezingsstrijd in 2020. Ook rijdt hij mee met rabbi Yehuda Pevzner's Mitzvah tank, een rijdende synagoge die Joodse New Yorkers verwelkomt voor een goede daad of een gebed. Of Grunberg zich laat verleiden tot het aanleggen van de traditionele gebedsriem valt te bezien.