-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

1:25
13 december

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Communicatie tussen officieren van justitie en nabestaanden moet beter 'het was alsof we 2 verschillende talen spraken'
Minister Sander Dekker wil dat officieren van justitie meer aandacht hebben voor nabestaanden. Als 'huiswerk' worden ze naar de voorstelling 'Radiostilte' van Wendy Hoogendijk gestuurd. Zij verloor haar vader na een auto-ongeluk. Een belangrijk thema in de voorstelling van Wendy is de Babylonische spraakverwarring tussen haar en het personeel van het Openbaar Ministerie: "Het was alsof we twee verschillende talen spraken. Wij zaten vol emotie, zij denken vanuit protocollen en het wetboek", vertelt ze. In het toneelstuk beeld ze dit letterlijk uit, in een scene waarin ze verschillende talen spreekt.

Dit is waarom criminelen als Ridouan Taghi uiteindelijk toch tegen de lamp lopen
Ridouan Taghi lijkt onbereikbaar voor de Nederlandse opsporingsdiensten, maar de kans dat hij dat volhoudt is volgens oud-commissaris Schaepman niet groot. Levenslang voortvluchtig blijven is bijna onmogelijk, zegt hij. Een subtropisch eiland met luxe resorts voor de kust van Iran. Het luxueuze feesteiland Kish is volgens de Telegraaf de plek waar de voortvluchtige Taghi zich verschuilt voor de opsporingsdiensten. Maar wil hij de rest van zijn leven uit handen van justitie blijven, dan zal hij echt alles achter zich moeten laten. "En dat is niet zo makkelijk als het lijkt."

Voor veel Britse jongeren gaan de verkiezingen over méér dan alleen brexit
De Nederlandse Ruud woont al 26 jaar in Engeland, maar mag er niet stemmen. Zijn net 18 geworden dochter Amber wel. Al gaat het bijna non-stop over brexit, ze vindt dat niet het belangrijkste onderwerp. "Het klimaat vind ik veel belangrijker."

Supermarkten: 'Boerenactie van 18 december gaat ons zo 100 miljoen kosten'
Supermarkten stappen naar de rechter om te voorkomen dat boeren van Farmers Defence Force op 18 december distributiecentra gaan blokkeren. "Je komt zo op een schade van ruim 100 miljoen euro." De supermarktbranche (CBL) had de boeren een ultimatum gesteld en wilde voor 10 uur vanmorgen de garantie dat de blokkades van de baan zouden zijn. Farmers Defence Force (FDF) heeft daarop niet gereageerd en dus volgt er een kort geding.

Rotterdam moet op dieet, het Brabantse Leende ging 3 jaar geleden al met succes op rantsoen
Rotterdam gaat de strijd aan met overgewicht. Meer dan 50 procent van de inwoners is te zwaar. Niet voor het eerst strijdt een gemeente tegen de kilo's. Inwoners van het dorp Leende gingen 3 jaar geleden al spreekwoordelijk op rantsoen, en dat hielp. Inwoners en ondernemers deden mee aan een koolhydraatarm en vetrijk dieet. En met succes. De Brabantse Leendenaren vielen massaal af. Ingezet werd op 50 deelnemers die meededen aan het project, maar inmiddels valt de helft van het dorp met het programma af. Wat is het geheim?

18:15
13 december

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Aflevering 297 - Actualiteitenmagazine

1:25
14 december

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Aflevering 297 - Actualiteitenmagazine

UITZENDING GEMIST

18:15
29 november 2019

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Onderwerpen van deze uitzending

Met dit paspoort op zak weten artsen welke behandeling je wil ondergaan en welke niet
Kun je zelf beslissen of je medische behandelingen wel of niet wilt ondergaan? Jazeker, maar bijna niemand denkt erover na. Specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet ontwierp een behandelpaspoort waardoor je wél na gaat denken over je wensen. Volgens specialist ouderengeneeskunde Ester Bertholet valt er meer te kiezen dan mensen denken. Bertholet heeft daarom een 'behandelpaspoort' gemaakt. Het is een boekje dat mensen thuis kunnen bewaren en ook aan hun artsen kunnen geven.

Oranjekoorts: bij de liefhebbers borrelt dat gevoel op, want we zijn er weer bij
6 jaar geleden was het Nederlands elftal voor het laatst actief op een eindtoernooi, maar volgend jaar zijn we er weer bij. Bij de liefhebbers begint dat ene gevoel weer op te borrelen: de Oranjekoorts.

Voormalig docent Universiteit Leiden riskeert celstraf na bloedafname zonder toestemming
Een psycholoog en voormalig docent van de Universiteit Leiden schond de wetenschappelijke integriteit door bloed af te nemen bij proefpersonen zonder de hiervoor vereiste toestemming. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat het om Lorenza Colzato gaat. De Universiteit Leiden bracht de schending van de wetenschappelijke integriteit vandaag naar buiten, maar noemde geen naam. Uit het onderzoeksrapport van de commissie Wetenschappelijke Integriteit, blijkt dat het om cognitief psycholoog Lorenza Colzato gaat. In maart 2017 vertrok Colzato uit Leiden.

Nederlandse IS-vrouw ontsnapt uit kamp en op het punt om naar Nederland te komen
Een Nederlandse IS-vrouw bevindt zich momenteel in Ankara en staat op het punt om terug te keren naar Nederland. Wanneer ze precies in Nederland aankomt is niet bekend. Dat zegt advocaat Mirjam Levy, die meerdere IS-vrouwen bijstaat. Levy kan weinig vertellen over de vrouw tot ze in Nederland is. Ze heeft een kind bij zich en er wordt op dit moment gewacht op de uitslag van een DNA-test. Deze vrouw wordt bijgestaan door het kantoor van Levy.

GroenLinks-kamerlid Kröger wil andere PFAS-aanpak: 'We lossen het ene probleem op en creëren het ander'
Het kabinet kondigt aan dat de PFAS-norm voor de bouw van 0,1 naar 0,8 microgram per kilo droge grond gaat. Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks vindt die aanpak niet voldoende. "De PFAS-norm is niet het probleem, maar het gif zelf." Sinds afgelopen zomer is PFAS onderwerp van gesprek. Bouwprojecten dreigen stilgelegd te worden doordat de stoffen in de bouwgrond te vinden zijn. Inmiddels zijn er tijdelijke regels ingevoerd die bepalen dat met PFAS vervuilde grond niet mag worden gestort op plekken waar schone grond ligt. Op die manier hoopt het kabinet te voorkomen dat meer grond vervuild raakt. Ook moeten bouwers vaker verdachte grond testen.

1:15
29 november 2019

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Moeder IS-terrorist herkent haar doodgewaande zoon in reportage EenVandaag
"Dit is niet wat u wilt voor uw kind", zegt Fatima, de moeder van IS-strijder Abdellah als ze de beelden van haar zoon in een Koerdische gevangenis ziet. Verslaggever Hans Jaap Melissen interviewde haar doodgewaande zoon daar. Fatima Ezzarhouni dacht al ruim een jaar dat haar zoon gedood was, tot ze de beelden zag die Melissen draaide in een Koerdische gevangenis in Syrië. Hij sprak daar onder andere met haar zoon Abdellah. "Voor mij is het heel pijnlijk om hem te zien", vertelt ze tegen journalist Rudi Vranckx van de VRT.

Racisme in het voetbal? Meeste steun voor stadionverbod met meldplicht en strafrechtelijk vervolgen
Supporters die zich racistisch uiten bij voetbalwedstrijden moeten keihard aangepakt worden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 31.000 mensen. Volgens de ondervraagden is het straffen van de daders effectiever dan het straffen van de clubs. In het onderzoek werden diverse maatregelen voorgelegd om racisme bij het voetbal aan te pakken. Aanleiding waren de racistische spreekkoren tegen Excelsior-speler Mendes Moreira. De ondervraagden willen massaal (91 procent) dat het stadionverbod voor supporters aangescherpt wordt met een meldplicht tijdens de wedstrijd. De KNVB bekijkt nu of de maximale duur van een stadionverbod omhoog kan van 5 naar 10 jaar. Veel mensen vinden dit niet genoeg: wat hen betreft mag het verbod wel levenslang zijn.

Net gewend aan afval scheiden en dan hoeft het niet meer: in Zeeland neemt een machine het over
Ben je er net aan gewend, hoeft het niet meer. Eén op de vier Zeeuwen hoeft vanaf volgend jaar zijn plastic afval niet meer apart in te zamelen, want speciale machines gaan het werk doen. Maar welke manier is de betere? Maarten Bakker is recycling-expert aan de TU Delft en heeft een lichte voorkeur. De machine inzetten is volgens hem meestal een beter idee dan het zelf doen. "In gemeenten waarin huishoudens hun afval zélf scheiden, is ongeveer 70 procent van het PMD recyclebaar. Als je dit afval en het restvuil samen inzamelt, kun je ongeveer de helft van het afval hergebruiken. Maar omdat je meer materiaal hebt als je PMD en rest niet apart ophaalt, hou je uiteindelijk meer recyclebaar afval over."