×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

1:35
25 mei

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Britse Premier May stapt op: 'Ik zal altijd blijven betreuren dat ik de brexit niet heb kunnen leveren'

Theresa May heeft zojuist aangekondigd dat ze Downing Street zal verlaten. De strijd om haar opvolging was eigenlijk al begonnen maar barst nu in alle hevigheid los. Haar opvolger moet afmaken wat May niet gelukt is: de brexit.

- Nieuwe PvdA-kiezers: 'Ik heb puur op Frans Timmermans gestemd'

De Partij van de Arbeid viert na veel verkiezingsnederlagen een comeback. Volgens de exitpolls is de partij de grote winnaar van de Europese verkiezingen. Twee leden van het EenVandaag Opiniepanel vertellen wat hen overhaalde voor de partij te kiezen. Als de prognoses kloppen gaat 18 procent van de stemmen bij de Europese verkiezingen naar de Partij van de Arbeid. Dit zou flink meer zijn dan tijdens de vorige verkiezingen in 2014. Toen kreeg de partij 9 procent van de stemmen. Voor twee 'nieuwe' PvdA-kiezers is lijsttrekker Frans Timmermans de voornaamste reden geweest voor hun stem.

- Geen medicijn voor de bijna volledig verlamde Laura, ze is met haar 22 jaar te oud

Spinraza is het enige medicijn dat helpt tegen de levensbedreigende spierziekte SMA. Het dure geneesmiddel wordt in Nederland alleen vergoed voor jonge kinderen, waar in buurlanden wél alle patiënten het krijgen. Laura Bliek is 22 en valt buiten de boot. Laura Bliek studeert HBO rechten, heeft haar bachelordiploma bijna op zak en wil binnenkort aan een universitaire masterstudie beginnen. Op zich al een knappe prestatie maar gezien haar omstandigheden niet minder dan bewonderenswaardig. Ze heeft namelijk de spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Dit is een zeldzame erfelijke ziekte waarbij spieren steeds zwakker en dunner worden totdat mensen uiteindelijk helemaal verlamd raken.

18:15
25 mei

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Aflevering 124 - Actualiteitenmagazine.

Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland.

1:35
26 mei

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Aflevering 124 - Actualiteitenmagazine.

Het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland.

UITZENDING GEMIST

18:15
21 mei 2019

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Waarom we wel voor het Songfestival stemmen, maar niet voor de Europese verkiezingen

Massaal stemmen als één grote Europese familie in een uitgelaten sfeer van vrijheid en verbroedering. Dat deden we zaterdagavond tijdens het Songfestival. Over de aankomende Europese verkiezingen zijn we een stuk minder enthousiast. Waarom leeft het Europese gevoel op zaterdag wel, maar op donderdag niet? Als de burgers van de lidstaten van de EU gaan stemmen voor het Europese Parlement gaat het waarschijnlijk heel anders dan bij het Songfestival.

- Migranten plukken onze groenten in slechte omstandigheden in Spanje: 'Het is een schande voor Europa dat dit gebeurt'

In de Zuid-Spaanse regio Andalusië plukken arbeidsmigranten onder barre omstandigheden de groenten die vervolgens in onze supermarkten terechtkomen. Opmerkelijk, want juist in die regio maakt de anti-immigratiepartij Vox zijn opmars. "In de kassen is het rond deze tijd bijna 40 graden", vertelt José García Cuevas terwijl hij in zijn busje door een zee van witte plastic kassen rijdt. "Daar is een natuurpark. En daar, waar het plastic is, daar wonen zo'n vierhonderd mensen in krotten." Cuevas werkt voor de vakbond voor kasarbeiders en trekt zich het lot aan van de tienduizenden, voornamelijk Afrikaanse migranten, die in de Zuid-Spaanse regio Andalusië in de kassen werken. Hij wijst de migranten op hun rechten en probeert iets te doen aan hun vaak erbarmelijke arbeidsomstandigheden.

- Bezorgde inwoners Wijk aan Zee: 'Pak Tata Steel aan, zo niet dan gaan we naar de rechter'

Een groep bezorgde inwoners van Wijk aan Zee stelt een ultimatum aan de provincie Noord-Holland. Als die niet ingrijpt bij Tata Steel, stappen ze naar de rechter. Omwonenden van de staalfabriek klagen al jaren over stofregens, geluid en stank. "Tata Steel en Harsco houden zich niet aan de vergunningen en daar wordt al jaren niets tegen gedaan", zegt advocaat Bondine Kloostra. Harsco is het bedrijf dat restproducten van Tata Steel verwerkt. "Al jaren worden klachten ingediend, e-mails geschreven en gesprekken gevoerd. En ondertussen gaan de overtredingen gewoon door", zegt de advocaat, die de stichting IJmondig vertegenwoordigt, een groep verontruste bewoners uit Wijk aan Zee.

1:20
21 mei 2019

EENVANDAAG

Actualiteitenmagazine

Herhaling. Vanavond onder andere in EénVandaag:

- Bedreigde dieren in een potje? Geen punt voor de Wereldgezondheidsorganisatie

Traditionele Chinese medicijnen krijgen erkenning en daar is het land blij mee. Maar of het goed nieuws is, is nog maar de vraag. Natuurbeschermers vrezen de genadeklap voor ernstig bedreigde diersoorten zoals de neushoorn, tijger en het schubdier. Grote kans dat u nog nooit heeft gehoord van de pangolin, ook bekend als het schubdier. Wie er nog nog nooit eentje heeft gezien kan zich beter haasten, want dit onschuldige kleine zoogdier - dat nog het meest op een draakje lijkt - is het meest gestroopte dier ter wereld. In de traditionele Chinese geneeskunde worden de schubben van de pangolin helende krachten toegedicht en worden er honderdduizenden van in pilletjes en poeders vermalen. In de afgelopen 10 jaar zijn meer dan een miljoen pangolins illegaal gedood en verhandeld.

- Fransen zijn verdeeld, student Ludovic gelooft in een sterk Europa

De Fransen denken verdeeld over Europa. Dat werd nog eens pijnlijk duidelijk toen de lage middenklasse zichzelf ineens fel zichtbaar en hoorbaar maakte in de vorm van de gele hesjes beweging. De groep is woedend over de toenemende ongelijkheid in Frankrijk. Waar hoog-opgeleiden vooral de vruchten plukken van de EU, hebben lager opgeleiden het idee dat ze alleen maar inleveren. Ludovic werkt voor de jongerenbeweging van de Franse president Macron, die sinds 2017 president is. Hij is vol lof over Europa, want "iedereen profiteert van Europa".

- Dit is waarom Iran en de VS zo'n hekel aan elkaar hebben

Afgelopen week bereikte de relatie tussen Iran en de Verenigde Staten wederom een dieptepunt. Maar wanneer en hoe is die afkeer voor elkaar eigenlijk ontstaan? Iedereen kent de filmpjes waarbij boze massa's Iraniërs de Amerikaanse vlag in de fik steken om er vervolgens woedend op te stampen. Toch is die toorn jegens de Verenigde Staten er niet altijd geweest. Iran-deskundige en historicus Peyman Jafari: "Het is belangrijk om de geschiedenis van het conflict te kennen, omdat landen op elkaar reageren vanuit ervaringen die ze met elkaar hebben."

Kortingscodespot