-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

19:25
2 augustus 2020
Nick Clarke Powell

DOCU: THE GREAT POLAR BEAR FEAST

Natuur

Het bijzondere verhaal van een jaarlijkse bijeenkomst van ijsberen op de koude kust van Barter Island in Alaska, en wat dat betekent voor het kleine Inupiat-dorpje Kaktovik.

Samenscholing
Elk jaar verzamelen zich ongeveer 80 ijsberen op de plek waar ze zich te goed doen aan de resten van walvissen die daar door jagers zijn achtergelaten. Zo'n samenscholing van ijsberen is hoogst bijzonder, omdat ijsberen bekendstaan als solitaire roofdieren die je zelden in groepsverband ziet.

Mekka
Maar in september wordt dit dorpje een mekka voor iedereen die ijsberen bestudeert. Wetenschappers en natuurfotografen trekken er dan naartoe om dit ongewone gedrag van de ijsberen te observeren.

Onmogelijke keuze
De documentaire volgt twee ijsbeermoeders en hun welpen. Terwijl om hen heen het ijs steeds verder smelt, komen ze voor een onmogelijk keuze te staan: bij de kust blijven, waar ze worden bedreigd door de mens, of een verschrikkelijk verre tocht naar het noorden maken, een reis die door de klimaatverandering nog langer is geworden, naar het ijs en de prooi die daar te vinden zijn.