-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

23:10
13 januari 2021
Jeffrey McHale

DOCU: PAUL VERHOEVEN EN DE COMEBACK VAN SHOWGIRLS

Documentaire, Kunst/cultuur

De film Showgirls van Paul Verhoeven flopte genadeloos in de bioscoop, maar groeide uit tot een cultklassieker. Regisseur Jeffrey McHale laat in deze documentaire allerlei lezingen op de film los en probeert de weerzin én adoratie te analyseren.

Neersabelen
"Een ranzige film vol vrouwenhaat met lachwekkende dialogen en stuitend slechte acteur." De filmcritici buitelen in 1995 over elkaar heen bij het neersabelen van Paul Verhoevens Showgirls.

Blote borsten
Verhoevens provocatieve sprookje over een stripper in Las Vegas krijgt allerlei prijzen, onder andere voor slechtste film, actrice en regisseur. Het gesprek over Showgirls is nooit verstomd. Is de optocht van blote borsten misogyn of juist feministisch? Is de film een grote grap, een over the top funmovie, een moderne klassieker of tóch a piece of shit?

Fragmenten
De documentaire is volledig opgebouwd met bestaand beeldmateriaal: nieuwsfragmenten, interviews maar vooral heel veel filmfragmenten.