-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

15:05
6 april

DIEREN IN NESTEN

Natuur

Aflevering 2

Luc is paardenmelker en brengt vandaag merrie Olympia en haar veulen Electra naar de dierenkliniek in Merelbeke. Hij maakt zich zorgen om het veulen, dat al enkele maanden een snotneus heeft. Dokter Katleen kijkt met een kleine camera in de neus van Electra om te zien wat er scheelt. Sil en zijn team zijn opgeroepen om vijf damherten te gaan vangen die ontsnapt zijn uit een reservaat in Nederlands Limburg. Vandalen hebben de omheining vernield en zo konden de dieren gaan lopen. Het wordt een helse zoekactie en achtervolging in de omringende bossen. Dokter Johan wordt opgebeld door Simonne. Haar hondje Billy heeft op een paar minuten tijd enkele epilepsieaanvallen gehad.

15:10
10 april

DIEREN IN NESTEN

Natuur

Aflevering 4

De tandbaars in de grote haaientank van Sea Life heeft een dikke buik. Steve vermoedt dat het dier een vreemd voorwerp heeft ingeslikt. Tandbaarsen eten namelijk alles op. Steve moet in de tank duiken om de baars te vangen. En dat is niet zo simpel, want de grote vis heeft erg scherpe tandjes. In het Madikwe park in Zuid-Afrika komen Chris en Steve een spuwende cobra tegen. Steve is op zijn hoede, want door deze slang is hij een vinger kwijt... Elene is een mooie hoogzwangere basset met een Hongaarse stamboom. Omdat haar vorige bevalling niet zo vlot verliep, zal ze deze keer met een keizersnede bevallen. Dokter Johan brengt maar liefst zes schattige pups ter wereld!

15:05
14 april

DIEREN IN NESTEN

Natuur

Aflevering 5

In de Zoo van Antwerpen moeten er twee luipaarden verhuizen in het kader van een kweekprogramma. Om na te gaan welk dier naar welke dierentuin kan worden gestuurd, moet er eentje verdoofd worden. Dokter Francis haalt zijn verdovingsgeweer boven voor deze hachelijke klus. Sil van het Natuurhulpcentrum krijgt een oproep van de Leuvense brandweer. Die heeft een vogel uit de elektriciteitsdraden gehaald. Het arme dier kon zichzelf niet meer bevrijden. Het blijkt een valk te zijn en hij is gewond aan zijn pootje. Dokter Stef wordt erbij gehaald. Dokter Johan krijgt bezoek van de bassetpups die hij met een keizersnede ter wereld bracht. Ze krijgen inentingen en een grondige controle. In Madikwe in Zuid-Afrika komen Steve en Chris een groep zebra's tegen. Steve legt het verschil uit tussen zwarte zebra's met witte strepen en witte zebras met zwarte strepen.

UITZENDING GEMIST

14:19
28 maart 2020

DIEREN IN NESTEN

Natuur

Aflevering 8

Sil en Bart van het Natuurhulpcentrum worden opgeroepen om een zwaan te vangen op een forelvijver. Vooral de sportvissers hebben last van de zwaan als ze hun hengel willen uitwerpen. In de Antwerpse Zoo worden de Amerikaanse bizons Daisy en Carmel voorbereid op hun verhuis naar Praag. Dokter Francis legt de kolossen neer met een verdovingsgeweer. Zo kan hij gemakkelijker bloed nemen en een chip inplanten. Muis is een schuwe kater, maar hij heeft de onhebbelijke gewoonte om zijn nagels in de nieuwe sofa van zijn baasje te zetten. Om meer krasjes in het leder te voorkomen, geeft dokter Johan hem een stel valse nagels. Benieuwd of de manicure helpt. Dokter Jef van de dierenkliniek in Merelbeke gaat met zijn studenten opnieuw de boer op. De koe van boer Maurice moet bevallen en heeft daar hulp bij nodig. Het zal een keizersnede worden. In het Sea Life centrum in Blankenberge ontfermt Steve zich over een verzwakt zeehondje met een mondinfectie. Dokter John behandelt het arme diertje.

15:45
26 maart 2020

DIEREN IN NESTEN

Dieren in nesten

Aflevering 6

Chris gaat vanaf vandaag drie weken lang op bezoek bij de VZW Hachiko. Honden worden er opgeleid tot volwaardige hulphonden voor mensen met een handicap. Bij Stichting AAP hangt de spanning letterlijk in de lucht. De chimpansees verhuizen binnenkort naar Spanje en daarom is het belangrijk dat ze leren wat schrikdraad is. In Safaripark de Beekse Bergen is er groot nieuws: de witte neushoorn Doenja is zwanger en zal binnenkort bevallen.