-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

16:10
25 januari 2020

DE VIJF SMAKEN VAN JOëL

Culinair magazine

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Reportagereeks waarin culinair journalist Joël Broekaert een verrassende ontdekkingsreis maakt door de wereld van smaak.

Waarom staat er zuur op ons menu?.

Er staan heel wat zure producten op ons menu. Toch is zuur vanuit de natuur eerder een waarschuwing dan een uitnodiging om iets op te eten. Waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar het land waar het enorm populaire gerecht ceviche - in zuur bereide vis - vandaan komt: Peru. Hier zijn limoenen de nationale trots en weten ze dus als geen ander wat je met zure smaken kan doen. Zuur is al eeuwenlang een belangrijke manier om eten langer houdbaar te maken. Joël leert de kunst van het fermenteren o.a. bij zuurhandel De Leeuw. Dit familiebedrijf komt voort uit de zuurkarren waar veel joodse families vroeger mee door de straten trokken. In Japan is zuur een lifestyle: in zuur gelegde groentes zijn een onderdeel van elke maaltijd. Voor hen is zuur niet weg te denken. Maar wanneer is zuur gezond en wanneer wordt zuur te zuur?

16:35
18 januari 2020

DE VIJF SMAKEN VAN JOëL

Culinair magazine

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Reportagereeks waarin culinair journalist Joël Broekaert een verrassende ontdekkingsreis maakt door de wereld van smaak.

Waarom eten we zo graag zout?.

Iedereen heeft een potje zout in de keuken staan. Waarom voegen we toch zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het eigenlijk vandaan? Joël reist af naar de heetste plek op aarde: de Danakil Depressie in Ethiopië. Op deze gigantische zoutvlakte hakken de Afar nomaden al eeuwenlang met de hand zoutblokken. Inmiddels wordt in Nederland zout machinaal gewonnen. In een enorme zoutfabriek in Hengelo ziet Joël hoe zout tegenwoordig geen kostbaar product meer is, maar met tonnen tegelijk uit de grond wordt gepompt. Wat doet al dat zout dat we binnenkrijgen met ons eten? Meesterkok Angelique Schmeinck laat Joël ervaren wat er gebeurt als je zout combineert met bijvoorbeeld zoet of bitter. Dan blijkt dat zout op verrassende wijze kan spelen met onze smaakpapillen.