-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

17:15
20 januari 2020
Erik Dijkstra, Gerdi Verbeet

DE STRIJD

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 10 - Documentairereeks over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland.

De Nieuwe Arbeider.

Is de arbeidersstrijd gestreden en gloort er een tijd van steeds meer voorspoed? Of bedreigen automatisering, outsourcing en robotisering juist de toekomst van de gemiddelde werknemer? In deze laatste aflevering van De Strijd wordt meer naar de toekomst dan naar het verleden gekeken. Strijd blijkt nog steeds nodig, vooral voor behoud van banen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

17:10
16 januari 2020
Gerdi Verbeet, Erik Dijkstra

DE STRIJD

Geschiedkundige documentaire

Seizoen 1 - Aflevering 9 - Documentairereeks over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland.

Drees en Den Uyl.

In de naoorlogse jaren werden de minister-presidenten Willem Drees en Joop den Uyl de verpersoonlijking van de macht van de PvdA. Het waren de jaren van de opbouw van de welvaartstaat en de emancipatie van de arbeiders, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De vakbonden moesten vaak harde strijd voeren. Werknemers, vakbondsbestuurders en voormalig staatssecretaris Bram Stemerdink blikken terug op die soms roerige jaren.