-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

22:55
11 september 2019
Roel van Dalen

DE SCHADUW VAN DE RAMP: 15 JAAR NA 9/11

Documentaire

Herhaling van de documentaire uit 2016 waarin Nederlandse ooggetuigen 15 jaar na dato terugkijken op de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

Nederlanders
Precies vijftien jaar na 9/11 blikt Roel van Dalen met vijf Nederlandse New Yorkers terug op deze fatale dag en de jaren daarna. Allemaal hebben ze de ramp van dichtbij meegemaakt. Zelfs nu, achttien jaar later, is de impact nog altijd niet volledig vast te stellen.

Route
De Schaduw van de Ramp volgt de hoofdpersonen op dezelfde route die zij op 11 september 2001 aflegden. De mozaïekfilm schetst hun reflecties op de aanslagen en de uiteindelijke gevolgen, in een aangrijpende mix tussen heden en verleden.

Samenleving
De documentairefilm toont ook de fundamentele veranderingen in de Amerikaanse samenleving, in gang gezet door de aanslagen van 9/11. We komen Amerikanen tegen, waaronder Mohammad Razvi, die onvermoeibaar strijdt tegen discriminatie.

22:50
11 september 2016
Roel van Dalen

DE SCHADUW VAN DE RAMP, 15 JAAR NA 9/11

Op de ochtend van dinsdag 11 september 2001 boren zich twee vliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig in het Pentagon, in de buurt van Washington D.C. Bij de aanslagen, opgeëist door Al Qaida, komen bijna drieduizend mensen om het leven. 9/11 heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de hele wereld. Precies vijftien jaar na datum blikt regisseur Roel van Dalen met vijf Nederlandse New Yorkers terug op deze fatale dag en de jaren daarna. Allemaal hebben ze de ramp van dichtbij meegemaakt.