-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

2:55
28 maart 2020
Martin Koolhoven

DE KIJK VAN KOOLHOVEN

Cultuur

Herhaling. In de laatste aflevering van De kijk van Koolhoven neemt Martin Koolhoven films over tijdreizen door.

Vooruitgang
In The Time Machine uit 1960, naar het gelijknamige verhaal van H.G. Wells, gaat de tijdreiziger naar de toekomst, omdat hij vooral benieuwd is naar hoe de vooruitgang eruit zal zien. Maar in de beroemdste tijdreisfilm aller tijden, Back to the Future, gaat de hoofdpersoon terug in de tijd. De vraag is dan altijd: kun je daarmee het heden veranderen of niet?

Goundhog Day
Andere tijdreisfilms die in De kijk van Koolhoven aan bod komen, zijn Groundhog Day (waarin de hoofdpersoon een dag telkens opnieuw beleeft) en Idiocracy (waarin de wereldbevolking alsmaar dommer wordt.) En passant legt Martin Koolhoven nog even uit hoe wetenschapper Stephen Hawking heeft bewezen dat tijdreizen helemaal niet kan bestaan.

0:20
28 maart 2020
Martin Koolhoven

DE KIJK VAN KOOLHOVEN

Cultuurmagazine

Seizoen 2 - Aflevering 6 - Magazine waarin filmmaker Martin Koolhoven zijn favoriete films op onnavolgbare wijze bespreekt.

Tijdreizen.

Martin Koolhoven legt uit hoe wetenschapper Stephen Hawking heeft bewezen dat tijdreizen helemaal niet kan. In 'The Time Machine' uit 1960 gaat de tijdreiziger naar de toekomst, omdat hij vooral benieuwd is hoe de vooruitgang eruit zal zien. In 'Back to the Future' gaat de hoofdpersoon terúg in de tijd. De vraag is dan altijd: kun je daarmee het heden veranderen of niet? Koolhoven bespreekt verder 'Groundhog Day', waarin de hoofdpersoon een dag telkens opnieuw beleeft, en 'Idiocracy', waarin de wereldbevolking alsmaar dommer wordt.