×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

11:55
5 april
Diederik Jekel, Elisabeth van Nimwegen

DE KENNIS VAN NU

Wetenschappelijk magazine

Seizoen 11 - Aflevering 4 - Wetenschappelijk magazine (2019).

Scoren met data.

Data spelen een belangrijke rol in de sport- en bewegingswereld. Data-analyse kan het verschil maken, benadrukt de Leidse sportdatawetenschapper Rens Meerhof.

UITZENDING GEMIST

11:50
15 maart 2019
Diederik Jekel, Elisabeth van Nimwegen

DE KENNIS VAN NU

Wetenschappelijk magazine

Seizoen 11 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine (2019).

De kracht van muziek.

Operazanger Ambroz Bajec-Lapajne bleef zingen toen zijn hersentumor operatief verwijderd werd. Zo kon hersenschade worden voorkomen. Muziek heeft invloed op onze emoties en kan helend werken. In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) blijkt dat vooral oudere chirurgische patiënten ervan opknappen. Professioneel zangeres Maartje de Lint wil zingen dan ook een fundamentele rol laten spelen in de zorg. Neuromusicoloog Artur Jaschke onderzoekt het positieve effect bij heel jonge patiëntjes. Elisabeth gaat met hem en een gitarist op kraamvisite.

11:50
8 maart 2019
Diederik Jekel, Elisabeth van Nimwegen

DE KENNIS VAN NU

Wetenschappelijk magazine

Seizoen 11 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine (2019).

De waterstofbelofte.

Waterstof is de nieuwe belofte. Laat auto's en bussen op dit gas rijden en er komt alleen maar fris water uit de uitlaat. De overheid zet er daarom groot op in. In het klimaatakkoord klinkt waterstof vaak als oplossing voor een beter milieu. En in het land komen nieuwe tankstations met waterstofgas, zodat de consument erop kan rijden. Maar is dit slim? Elisbeth en Diederik duiken in dit lichtste element op aarde. Ze rijden alvast met waterstofvoertuigen, proeven water uit de uitlaat en proberen te tanken. En ontdekken zo ook enkele problemen. Want waterstofgas zelf mag dan schoon zijn. Hoe kom je eraan?

Kortingscodespot