×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

12:20
19 januari 2019
Piet Hein Eek

DE HERBESTEMMING

Cultuurmagazine

Aflevering 6 - Cultuurmagazine.

Randstad.

Piet Hein Eek brengt een bezoek aan het oude Spaardersbad. Een architectonische parel die in de jaren 30 door crowdfunding avant la lettre tot stand is gekomen. Hierna ruilt Piet Hein zijn auto in voor de watertaxi van Rotterdam. Hij vaart langs het voormalig tropisch zwembad Tropicana en neemt een kijkje bij de herbestemming van een oude vissersboot. Hij legt aan bij Villa Augustus, een pracht herbestemming van watertoren tot hotel-restaurant die eer doet aan ieder historisch detail.

12:20
12 januari 2019
Piet Hein Eek

DE HERBESTEMMING

Cultuurmagazine

Aflevering 5 - Cultuurmagazine.

Noord Nederland.

Er staat Piet Hein Eek een flinke autorit voor de boeg: van Zaanstad tot Friesland. Hij start bij het Hembrug-terrein. Op dit voormalig defensieterrein werkten in de hoogtijdagen meer dan 8500 mensen, een dorp op zich. In Den Helder staat nog meer militaire historie, het Marine Artillerie Waffenkommando. Een bijzonder gebouw, midden in een woonwijk die op het punt staat om herbestemd te worden tot museum. Piet Hein Eek eindigt bij de Blokhuispoort. In de jaren 30 was hier o.a. de Bende van Oss opgesloten. Nu kun je jezelf laten 'opsluiten' in een van de hotelkamers.

Kortingscodespot