-->

×

VANAVOND.TV

TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

20:25
3 juni 2020
Jeroen Pauw

DE EINDEXAMEN GESCHIEDENIS QUIZ

Informatief

Nu eindexamenscholieren de centrale examens hebben moeten missen vanwege de coronacrisis, zendt de NTR een feestelijk alternatief uit: een kennisquiz vol leuke filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en 'vreemde' objecten onder leiding van Jeroen Pauw.

Eindexamenstof
De vrolijke eindexamenquiz gaat over het vak geschiedenis en vindt plaats in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof van dit jaar komen aan bod, zoals de 17e eeuw en de tijd van de wereldoorlogen.

Deelnemers
Fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum komen voorbij en zijn onderdeel voor de vragen die een aantal eindexamenleerlingen en drie BN'ers (oud-politicus Alexander Pechtold, presentatrice Daphne Bunskoek en rapper Donnie) moeten beantwoorden.

Experts
Tijdens de pittige geschiedenisquiz vraagt presentator Jeroen Pauw experts Diederik van Vleuten, Astrid Sy en Maarten Prak voor extra informatie.

Bekijk de eerste beelden van De Eindexamen Geschiedenis Quiz, met foto's van de kapsels van de BN'ers als kinderen, op gids.tv/v218516/eindexamen-geschiedenis-quiz.