×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

20:25
17 april 2019
Michael Sandel

CHANGE YOUR MIND

Praatprogramma

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd.

Privacy en big data.

Zijn big data behulpzaam of schadelijk voor het algemeen belang? Stel dat de politie de locatiegegevens van mensen gaat gebruiken om misdadigers op te sporen? 'Graag,' zegt de Gentse moraalfilosoof Maarten Boudry. 'De algoritmen van een machine zijn veel betrouwbaarder dan mensen. Mensen maken fouten.' Hij zou zelfs liever door een machine willen worden berecht dan door een rechter.

20:25
16 april 2019
Michael Sandel

CHANGE YOUR MIND

Praatprogramma

Seizoen 1 - Aflevering 2 - Discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd.

Marktdenken en het algemeen belang.

Is het gewenst dat er een vrije handel in menselijke organen komt? Hoort prostitutie een geoorloofde vorm van handel te zijn? Is kannibalisme toegestaan als het slachtoffer al dan niet tegen betaling instemt? Kortom: hoort alles in het leven te koop te zijn? De Amerikaanse hoogleraar en filosoof Michael Sandel gaat in gesprek met een groep millennials van over de hele wereld over markt, welzijn en het algemeen belang. Leef je alleen voor jezelf of is er nog sprake van een samenleving? Zijn we bereid om dingen op te offeren voor het hogere belang? In hoeverre mag de samenleving ons aanspreken op ons gedrag? En nog belangrijker: zijn wij in staat om ons gedrag te veranderen? 'Change Your Mind' wil de kijker uitdagen een mening te vormen.

Kortingscodespot