×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

UITZENDING GEMIST

20:25
19 april 2019
Michael Sandel

CHANGE YOUR MIND

Praatprogramma

Seizoen 1 - Aflevering 4 - Discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd.

Gelijkheid, migratie en het algemeen belang.

Er werd gediscussieerd over de rol van geld en de markt bij het bevoordelen van rijken boven armen. Bij migratie of langer leven. Dat ging over rechtvaardigheid en toegang. Maar daarnaast was er een overweging die moeilijker te duiden was dan rechtvaardigheid. En dat ging over de intrinsieke waarde van dingen. De betekenis van burgerschap in de kwestie van immigratie en de betekenis van gezondheid en het leven in de discussie over gezondheidszorg en langer leven. Door te praten over de rol van geld en markten in het publieke domein, ga je nadenken over wat er wel en niet rechtvaardig is. En over de waarde van zaken die soms controversieel zijn, maar waar burgers in een democratie over moeten nadenken.

20:25
17 april 2019
Michael Sandel

CHANGE YOUR MIND

Praatprogramma

Seizoen 1 - Aflevering 3 - Discussieprogramma over de morele dilemma's van deze tijd.

Privacy en big data.

Zijn big data behulpzaam of schadelijk voor het algemeen belang? Stel dat de politie de locatiegegevens van mensen gaat gebruiken om misdadigers op te sporen? 'Graag,' zegt de Gentse moraalfilosoof Maarten Boudry. 'De algoritmen van een machine zijn veel betrouwbaarder dan mensen. Mensen maken fouten.' Hij zou zelfs liever door een machine willen worden berecht dan door een rechter.

Kortingscodespot