eIcmQNy9FsM

Film: Dirty Dancing

×

VANAVOND.TV


TV Gids

Welkom op de nieuwe website van Vanavond.tv, de tv-gids voor de avond powered by TVGiDS.tv. Van de meest relevante televisiezenders laten wij zien welke programma's er tijdens primetime (19.00 tot 00.00) worden uitgezonden.

 
 

KOMENDE AFLEVERINGEN

23:05
22 juli

ANDERE TIJDEN SPORT

Sportmagazine

Reportagemagazine over historische sportgebeurtenissen.

Verliefd op Willy Stahle.

Marcel Goedhart werd als elfjarige jongen in 1971 verliefd op waterskister Willy Stähle. In 1971 werd zij de allerbeste van de wereld. Nu, 40 jaar later, gaat Marcel Goedhart op zoek naar zijn vergeten sportheldin.

22:00
29 juli
Tom Egbers

ANDERE TIJDEN SPORT

Geschiedkundig magazine

Seizoen 20 - Aflevering 3 - Magazine over historische sportgebeurtenissen.

Het mysterie Foekje Dillema

UITZENDING GEMIST

21:30
12 juli 2018
Tom Egbers

ANDERE TIJDEN SPORT

Geschiedkundig magazine

Een paar weken na de voorlaatste aflevering van dit seizoen, wijdt Andere Tijden Sport tijdens Wimbledon de laatste uitzending aan Betty Stöve. De uitzending is dit keer niet op zondag-, maar op donderdagavond op NPO 1.

Betty Stöve is zonder twijfel Nederlands beste tennisspeelster ooit. Ze is winnares van liefst tien grandslamtoernooien, waarvan zes in het vrouwendubbelspel en vier in het gemengd dubbelspel, en behoort in de jaren zeventig tot de absolute top.

Heel bijzonder is dat zij vanaf het prille begin van haar carrière is gefilmd door haar vader. Met dat historisch filmmateriaal als uitgangspunt maakte Andere Tijden Sport een portret van een Rotterdams meisje dat uitgroeit tot Nederlands eerste grote tennisvedette bij de vrouwen.

Een belangrijk moment in de carrière van Betty Stöve is haar besluit begin jaren zeventig om naar de VS te gaan en daar te spelen tegen de grote speelsters van die tijd. Want alleen zo kun je beter worden en de wereldtop bereiken, zegt Betty Stöve nu. Zo raakt ze ook betrokken bij de emancipatie van het vrouwentennis. Door de Virginia Slims toernooien, tennistoernooien voor vrouwen (gesponsord door een sigarettenmerk!), krijgen de vrouwen veel media-aandacht, waarna ze gezamenlijk de Women’s Tennis Association oprichten. Billie Jean King is voorzitter, Betty Stöve penningmeester. Het is het begin van een lange strijd voor gelijkberechtiging voor tennissters.

Als kind al droomt Betty ervan ooit in de finale van Wimbledon te staan, een droom die in 1977 uitkomt. In Andere Tijden Sport keert Betty terug naar Wimbledon. Met Billie Jean King haalt ze herinneringen op aan de dat tijd ze met elkaar streden, zowel op als buiten de tenniscourts. Ook aan het woord komen Virginia Wade, tegen wie Betty in 1977 de finale van Wimbledon speelde, en Martina Navratilova.

8:35
17 juni 2018
Tom Egbers

ANDERE TIJDEN SPORT

Geschiedkundig magazine

Seizoen 20 - Aflevering 10 - Magazine over historische sportgebeurtenissen.

WK '78: de bittere nasmaak van een wereldtitel.

Wat was er gebeurd als Rob Rensenbrink in de finale van het WK in 1978 tegen Argentinië niet tegen de paal had geschoten maar had gescoord? We reizen met oud-internationals Arie Haan en Ernie Brandts terug naar Argentinië.

Kortingscodespot